Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη

Τέτοια νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα δεν έχετε φάει ξανά!
Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κούπα καλαμποκέλαιο
2 κούπες χυμό πορτοκάλι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 μπέικιν
2 κουταλιές της σούπας νισεστέ
3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 ξύσμα πορτοκάλι

Σιρόπι

3 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το μίξερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το νισεστέ, το μπέικιν, το σιμιγδάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά περίπου. Μετά κόβουμε με το χέρι τα φύλλα κρούστας σε μεσαίου μεγέθους κομματάκια. Απλώνουμε το μείγμα σε μεσαίου μεγέθους ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 150οC. Βγάζουμε απο το φούρνο το γλυκό να κρυώσει λίγο και παράλληλα βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά (ελέγχουμε με το κουτάλι αν έχει "δέσει" γιατί ίσως χρειαστεί λίγα λεπτα ακόμη βρασμού). Σιροπιάζουμε την πορτοκαλόπιτα και περιμένουμε να "ρουφήξει" το σιρόπι για να τη κόψουμε σε κομμάτια.

14 σχόλια:

  1. Καλέ νοστιμότατη φαίνεται και εύκολη!! Η συνταγή καταχωρήθηκε στο βιβλίο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ λατρεύω την πορτοκαλόπιτα! Θα την πάρω μαζί μου την συνταγή σήμερα που φεύγω μπας και την κάνω:)
    Καλή ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντα ήθελα να δοκιμάσω πορτοκαλόπιτα. Αυτή φαίνεται εύκολη, θα τη δοκιμάσω. Καλό Πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπημενο γλυκο!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την έφτιαξα και ήταν υπέροχη! Σε ευχαριστούμε για τη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απλα καταπληκτική !!! Κανεις δεν πιστευει πως ειναι νηστισιμη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσύ λες πως είναι νηστίσιμη, εγώ πειράζει που την φαντάζομαι σε ένα πιατελάκι παρέα με μία γενναιόδωρη μπάλα παγωτό :D
    Καλό Σαββατοκύριακο & φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα! Η πατσαβουροπορτοκαλόπιτα ήταν από τις αγαπημένες μου πριν γίνω χορτοφάγος και έψαχνα καποια vegan εκδοχή της. Επειδή η εικόνα την αδικεί λιγάκι, φουσκώνει καθολου; Γιατι εκεί απογοητεύομαι, δεν θελω να βγει τελείως νιανιά. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Υπολόγισε γυρω στα 2 δάχτυλα πάχος σε μεσαίου μεγέθους ταψι. Δεν φουσκώσει γιατί δεν έχει κάτι που να τη διογκώσει. Δοκίμασε την κ αν σου φανει λεπτή, πρόσθεσε λίγο baking powder.

      Διαγραφή
  9. Από τα αγαπημένα γλυκά....το προτιμώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μου αρέσει πάρα πολύ η άτιμη! Φιλιά και καλημέρες Αριάδνη μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή