Αφράτα τυροπιτάκια που μπορείτε να γεμίσετε και με κιμά, πουρέ πατάτας, λαχανικά και ό,τι τραβά η όρεξή σας.
Υλικά:
1 φλυτζανάκι σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
1 φακελάκι μαγιά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει ώστε να μην κολλάει στα χέρια μας η ζύμη και να είναι εύπλαστη)
1 πλάκα μαργαρίνη (για το ψήσιμο)
1 κρόκος αυγού
Για τη γέμιση:
Μισό κιλό φέτα
1 ασπράδι αυγού
Λίγο αλεύρι
Διαλύουμε τη μαγιά στο σπορέλαιο και το γάλα. Προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο αλεύρι, μπέικιν και το αυγό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και άλλο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια μας. Κόβουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 5 στρόγγυλα μπαλάκια. Ανοίγουμε με το πλάστη το κάθε κομμάτι έτσι ώστε να βγει στρόγγυλο λεπτό φύλλο και κόβουμε σε 8 τριγωνα, σύμφωνα με το σχέδιο. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται και στα 5 μπαλάκια.
Για τη γέμιση χτυπάμε το ασπράδι, διαλύουμε τη φέτα, τα ανατεύουμε και ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση σε κάθε τριγωνο.
Τυλίγουμε
Μαζεύουμε τις άκρες δεξιά και αριστερά για να μην προεξέχουν
Και τυλίγουμε
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια στο ταψί και αναμεσά τους κόβουμε σε μικρά κομμάτακια τη μαργαρίνη. Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο νερό και αλείφουμε το κάθε τυροπιτάκι.
Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου, ίσως και παραπάνω στους 180 βαθμούς. Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα.
Υλικά:
1 φλυτζανάκι σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
1 φακελάκι μαγιά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει ώστε να μην κολλάει στα χέρια μας η ζύμη και να είναι εύπλαστη)
1 πλάκα μαργαρίνη (για το ψήσιμο)
1 κρόκος αυγού
Για τη γέμιση:
Μισό κιλό φέτα
1 ασπράδι αυγού
Λίγο αλεύρι
Διαλύουμε τη μαγιά στο σπορέλαιο και το γάλα. Προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο αλεύρι, μπέικιν και το αυγό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και άλλο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια μας. Κόβουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 5 στρόγγυλα μπαλάκια. Ανοίγουμε με το πλάστη το κάθε κομμάτι έτσι ώστε να βγει στρόγγυλο λεπτό φύλλο και κόβουμε σε 8 τριγωνα, σύμφωνα με το σχέδιο. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται και στα 5 μπαλάκια.
Μαζεύουμε τις άκρες δεξιά και αριστερά για να μην προεξέχουν
Και τυλίγουμε
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια στο ταψί και αναμεσά τους κόβουμε σε μικρά κομμάτακια τη μαργαρίνη. Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο νερό και αλείφουμε το κάθε τυροπιτάκι.
Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου, ίσως και παραπάνω στους 180 βαθμούς. Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα.
Πάει στα pin μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ-πί-θα-να!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά μπράβο Αριάδνη μου!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!!
μπράβο Αριάδνη.. αξίζεις πολλά.. το τυρί, ειδικά η φέτα.. μου αρέσει!!! μπραβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω πως θα συμφωνήσω με τα κορίτσια!! Είναι απίθανα! Σμουάτς!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω φάει στην Κρήτη παρόμοια και είναι υπέροχα!! Όταν λες πλάκα μαργαρίνη των πόσων γραμμαρίων?? Γιατί εδώ έχει τρία διαφορετικά μεγέθη! Τέλεια συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤων 250 γραμμαρίων :)
ΔιαγραφήΠόσο περίπου αλεύρι..ευχαριστω
ΑπάντησηΔιαγραφή