Ένα τουρσί που πολλοί το αγοράζουμε, αλλά είναι εξίσου εύκολο να το φτιάξουμε και μόνοι μας.
Υλικά (δεν σας γράφω ποσότητες, ο καθένας βάζει όσο θέλει):
Μελιτζάνες
Λάχανο άσπρο στον τρίφτη
Καρότο ψιλοκομμένο ή στον τρίφτη
Σέλινο ψιλοκομμένο
Σκόρδο ψιλοκομμένο
Κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
Αλάτι
Ξύδι
Ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
Αφου κόψουμε το κοτσάνι, βράζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να μπορουμε να τις τρυπήσουμε με το πηρούνι. Να μην είναι δηλαδή πολύ βρασμένες. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το λάχανο, το καρότο, το σέλινο, το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριάς φλωρίνης και το αλάτι. Με το μείγμα γεμίζουμε τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε σε τάπερ, τη μια πάνω στην άλλη ή δίπλα δίπλα. Μόλις τελειώσουμε τις καλύπτουμε με ηλιέλαιο/σπορέλαιο και μισό φλυτζάνι του τσαγιού ξύδι (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω). Φυλάσσουμε το τάπερ στο ψυγειο και σε 4 μερες είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Υλικά (δεν σας γράφω ποσότητες, ο καθένας βάζει όσο θέλει):
Μελιτζάνες
Λάχανο άσπρο στον τρίφτη
Καρότο ψιλοκομμένο ή στον τρίφτη
Σέλινο ψιλοκομμένο
Σκόρδο ψιλοκομμένο
Κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
Αλάτι
Ξύδι
Ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
Αφου κόψουμε το κοτσάνι, βράζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να μπορουμε να τις τρυπήσουμε με το πηρούνι. Να μην είναι δηλαδή πολύ βρασμένες. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το λάχανο, το καρότο, το σέλινο, το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριάς φλωρίνης και το αλάτι. Με το μείγμα γεμίζουμε τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε σε τάπερ, τη μια πάνω στην άλλη ή δίπλα δίπλα. Μόλις τελειώσουμε τις καλύπτουμε με ηλιέλαιο/σπορέλαιο και μισό φλυτζάνι του τσαγιού ξύδι (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω). Φυλάσσουμε το τάπερ στο ψυγειο και σε 4 μερες είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Πω πω, πολύ ωραίο! Μου τρέχουν τα σάλια ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!! Λατρεύω τις μελιτζάνες τουρσί και τις έφτιαξες τέλεια!!!! Γίνεται γρήγορα και είναι νοστιμότατο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου!!! :)
Ωραιότατο τουρσί. Μπράβο Αριάδνη μου. Η μητέρα μου το έκανε διαφορετικό με κομμάτια λαχανικά ολόκληρα που γέμιζαν τη μελιτζάνα σαν σάντουιτς. Έχουμε καιρό να ξαναφτιάξουμε και χαίρομαι που μου το θύμισες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμορφη συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Υπέροχη βορειοελλαδίτικη συνταγή, γεια στα χέρια σου!!! Καλοφάγωτη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή