Μακαρονάδες bloggers και μη ενωθείτε!
Υλικά για 4 άτομα:
500 γραμμάρια ζυμαρικά (ότι τυπο θέλετε)
Νερό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
250 γραμμάρια μαργαρίνη
1 κύβο λαχανικών/κρέατος κτλ
Για τη σάλτσα:
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό στο multi
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Ελαιόλαδο
3 ώριμες ντομάτες στο multi ή 500 γραμμάρια ντοματοπολτό
1 ξύλο κανέλας
6 κόκκους μπαχάρι
Κόλιανδρο
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
1 ποτήρι ρετσίνα ή λευκό κρασί
Για το στόλισμα
Σουσάμι
Εστραγκόν αποξηραμένο (το βρίσκεται σε μπαχαράδικα)
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα που βράζει ρίχνουμε λίγο αλάτι και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Έπειτα τα μακαρόνια μας και ανακατεύουμε. Προσέχουμε το νερό να είναι αρκετό για να μη μας κολλήσουν/λασπώσουν τα μακαρόνια. Μόλις ειναι έτοιμα στραγγίζουμε, δίχως να τα ξεπλύνουμε στο στραγγιστήρι με νερό. Στην κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και τον κύβο. Σβήνουμε τη φωτιά ρίχνουμε τα μακαρόνια μας, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την κατσαρόλα σε κρύα επιφάνεια. Σε ένα αντικολλητικό (κατα προτίμηση) τηγάνι η κατσαρολάκι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί λιγο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν και ρίχνουμε τη σάλτσα μας. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ρετσίνα, την κανέλα, τα μπαχάρια, το αλάτι , το πιπέρι και περιμένουμε μέχρι να "δέσει". Ανακατεύουμε ζυμαρικά με σάλτσα και σερβίρουμε σε πιάτο. Απο πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι και εστραγκόν. Το πιάτο συνοδεύει άριστα λευκό κρασί και φέτα.
Υλικά για 4 άτομα:
500 γραμμάρια ζυμαρικά (ότι τυπο θέλετε)
Νερό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
250 γραμμάρια μαργαρίνη
1 κύβο λαχανικών/κρέατος κτλ
Για τη σάλτσα:
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό στο multi
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Ελαιόλαδο
3 ώριμες ντομάτες στο multi ή 500 γραμμάρια ντοματοπολτό
1 ξύλο κανέλας
6 κόκκους μπαχάρι
Κόλιανδρο
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
1 ποτήρι ρετσίνα ή λευκό κρασί
Για το στόλισμα
Σουσάμι
Εστραγκόν αποξηραμένο (το βρίσκεται σε μπαχαράδικα)
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα που βράζει ρίχνουμε λίγο αλάτι και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Έπειτα τα μακαρόνια μας και ανακατεύουμε. Προσέχουμε το νερό να είναι αρκετό για να μη μας κολλήσουν/λασπώσουν τα μακαρόνια. Μόλις ειναι έτοιμα στραγγίζουμε, δίχως να τα ξεπλύνουμε στο στραγγιστήρι με νερό. Στην κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και τον κύβο. Σβήνουμε τη φωτιά ρίχνουμε τα μακαρόνια μας, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την κατσαρόλα σε κρύα επιφάνεια. Σε ένα αντικολλητικό (κατα προτίμηση) τηγάνι η κατσαρολάκι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί λιγο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν και ρίχνουμε τη σάλτσα μας. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ρετσίνα, την κανέλα, τα μπαχάρια, το αλάτι , το πιπέρι και περιμένουμε μέχρι να "δέσει". Ανακατεύουμε ζυμαρικά με σάλτσα και σερβίρουμε σε πιάτο. Απο πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι και εστραγκόν. Το πιάτο συνοδεύει άριστα λευκό κρασί και φέτα.
σουσαμι σε μακαρονια δεν ειχα σκεφτει ποτε! θα ειναι τελειο σιγουρα! ευχαριστουμε πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜακαρονού κι εγώ τι να κάνω!?! Πολύ ωραία συνταγή φαίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
χμμμ...σουσαμι σε σπαγγετι δεν εχω ξαναδοκιμασει...προκληση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία η μακαρονάδα σου Αριάδνη! Πρωτότυπη και μυρωδάτη! Καλοφάγωτη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι.
μας αρέσει η μακαρονάδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλο βραδυ!!