Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με κουτσομούρες. Η σάλτσα ρόκας, μπορεί να συνοδεύσει όλα τα ψάρια, τα κρεατικά, τις σαλάτες ή τα σάντουιτς.
Υλικά για 4 άτομα:
1 ½ κιλό κουτσομούρες καθαρισμένες απο τα εντόσθια
Αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
5 κλωναράκια ρόκας
5 κλωναράκια φρέσκο άνηθο
5 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό
10 αμύγδαλα ωμά
3-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Κόλιανδρο αποξηραμένο ή 5 κλωναράκια
Αφού καθαρίσουμε τις κουτσομούρες από τα εντόσθια και τυχόν λέπια, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αλευρώνουμε. Στη συνέχεια βάζουμε το ηλιέλαιο στο τηγάνι και μόλις κάψει, βάζουμε τα ψάρια μας να τηγανιστούν για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις αφαιρούμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Στο multi βάζουμε τη ρόκα, τον άνηθο, το μαϊντανό, τα αμύγδαλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιανδρο για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να μετατραπούν σε παχύρρευστη πράσινη σάλτσα. Τις ποσότητες των υλικών μπορείτε να τις αυξομειώσετε, όπως εσείς θέλετε.
Καλημέρα Αριάδνη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΙδιαίτερο φαγητό.
Εγω δυστυχως ειμαι καλη μονο στο να τρώω και ό,χι στο να μαγειρεύω.
Ομολογώ πως σε θυαμάζω που τα καταφέρνεις τόσο καλά.
Φιλια πολλά!
Αχχχχχχχχ μύρισε ως εδώ το ψαράκι! Τα λατρεύω μπορώ να τρώω μόνο ψάρια, υπέροχη η σάλτσα Αριάδνη μου. Pinάρω την συνταγή για να την φτιάξω κι εγώ... φιλάκια και καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://artdecorationcrafting.blogspot.gr/
Ωραία και η κουτσομουρίτσα αλλά εγώ έπαθα πλάκα με τη σάλτσα! Θα τη δοκιμάσω αύριο κιόλας! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧμμμ η σάλτσα ρόκας μοιάζει με την πέστο? Γιατί δε την μπορώ με τίποτα. Πάντως οι κουτσομούρες φαίνονται υπέροχες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετική η σάλτσα ρόκας Αριάδνη! Πρέπει να την δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές Καλημέρες !!! :-)
Κουτσομούρες οι αγαπημενες μου.. και επειδή είμαι τις δοκιμης σιγουρα θα δοκιμασω την σάλτσα..Αριαδνη μου να περνας ομορφα!!φιλακιααα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι και τις είχα εδώ τώρα, θα τις τσάκιζα! Χαχα :) Φιλάκια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφή