Κίτρινο τυρί με κρούστα και πετιμέζι.
Μπορείτε να το δοκιμάσετε με ημίσκληρα κίτρινα τυριά, γκούντα, τσένταρ και φυσικά με τυρί φέτα κτλ.
Υλικά:
Φέτες από κίτρινα τυριά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Καλαμποκάλευρο (για τραγανό αποτέλεσμα)
Σουσάμι
Νιφάδες βρώμης
Ηλιέλαιο
Παγωμένο νερό
Βουτάμε τη φέτα του τυριού στο παγωμένο νερό και μετά σε πιάτο που θα περιέχει αλεύρι, καλαμποκάλευρο, σουσάμι και νιφάδες βρώμης ανακατεμένα. Μετά ξανα βουτάμε στο νερό και μετά ξανά στο μείγμα άλευρων. Σε τηγάνι αντικολλητικό και καυτό ηλιέλαιο τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και απο τις δυο πλευρές. Μόλις είναι έτοιμο το τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε με πετιμέζι ή φρέσκο χυμό λεμόνι.
Μου αρέσει το τηγανιτό τυρί και η συνταγή σου φαίνεται νοστιμότατη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωτηρία
www.mylittleworld.gr
Είπα να πω το Ωωωωω και εδώ <3 Καλή εβδομάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο μεζεδάκι!!! Το πετιμάζι θα του πηγαίνει πολύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτι ειπες τωρα!!! λατρευω τυρια με γλυκες σάλτσες και το πετιμέζι απλα ήταν εμπνευση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠετιμέζι πάνω στο τυρί; Θα το δοκιμάσω γιατί μου αρέσει η συνταγή όπως τη διαβάζω. Να σαι καλά και πάντα νοστιμιές
ΑπάντησηΔιαγραφήαπιθανο φαίνεται, μπράβο
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό βραδυ
Πω πω, φαίνεται νοστιμότατο, Αριάδνη μου. Θα το δοκιμάσω σίγουρα! Πολλά φιλιά, φίλη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ πρωτότυπο! Φαίνεται νοστιμότατο. Και χωρίς το πετιμέζι θα είναι πολύ καλο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι δίπλα του μια-δυο ζεστές φετούλες ψωμάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικό. Το τρως ως κύριο πιάτο, Αριάδνη :-))