Έψαχνα τρόπους να τρώμε πιο εύκολα το κουνουπίδι, χωρίς να μυρίζει κάπως, όλο το σπίτι κάθε φορά που το βράζαμε. Τελείως τυχαία σε ένα ξένο site μαγειρικής το πρότειναν ψητό. Γιατί όχι;
Υλικά:
1 κουνουπίδι καθαρισμένο και κομμένο σε φουντίτσες
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας καπνιστή πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας σκόνη λαχανικών (maggi, knorr κτλ)
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο κόλιανδρο
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις φουντίτσες από το κουνουπίδι και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά.
Πουδραρουμε τις φουντίτσες με το αρωματικό αλεύρι. Σε ένα μεγαλο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε το κουνουπίδι. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο κάθε φουντιτσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC στον αέρα για 20' περίπου, ανάλογα με το φούρνο.
Ετσι γίνεται τέλειο το κουνουπίδι. Πιο νοστιμο από το νερόβραστο :)
ΑπάντησηΔιαγραφή