Μια απο τις πιο αγαπημένες μου μακαρονάδες
Υλικά:
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
800 γρ. ζωμό λαχανικών
2 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
Λίγο ελαιόλαδο
250 γρ. σπαγγέτι Νο 6
Τριμμένο κεφαλοτύρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκα φύλλα βασιλικού
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ψιλοκομμένο σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αστακό που έχουμε χαράξει απο την κάτω πλευρά. Σοτάρουμε και σβήνουμε με το κονιάκ.Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και αφηνουμε να σιγοβρασει για 10 λεπτά. Έπειτα αφαιρούμε τον αστακό ρίχνουμε τις ντομάτες και τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. Μόλις έχει εξατμιστεί ο ζωμός, τα σπαγγέτι είναι έτοιμα. Σερβίρουμε σε πιατέλα, βάζοντας κατω τα ζυμαρικά και πάνω τον αστακό. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτυρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φύλλα βασιλικού και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο προαιρετικά.
μα ακομη κι αυτο εφτιαξες;
ΑπάντησηΔιαγραφήμπραβο κοριτσι μου!!
Αγαπημένη μακαρονάδα! Κρατάω τη συνταγή και σ'ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα
Εντυπωσιακός (!!) ξαπλωμένος πάνω στο "στρωματάκι" ζυμαρικών...
ΑπάντησηΔιαγραφή