Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Cheesecake mojito


Δροσερό, καλοκαιρινό , αγαπημένο γλυκό το cheesecake. Μου αρέσει να πειραματίζομαι και έτσι έφτιαξα το κλασσικό γλυκό με άρωμα κοκτέιλ Mojito.
Υλικά:

Βάση
400 γραμμαρια μπισκότα digestive θρυμματισμένα
200 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη

Γέμιση
200 γραμμάρια τυρι κρεμα
250 γραμμάρια φυτική σαντιγί
1 κουταλιά της σούπας ρούμι
Χυμό από 1 lime
5 φύλλα δυοσμου ψιλοκομμένα
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
120 γραμμάρια λευκή κουβερτουρα

Εκτέλεση:
Σε μια φόρμα για τσιζκεικ με αποσπώμενο τσέρκι 20cm ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με τη λιωμένη μαργαρίνη.

Ανακατεύουμε καλά,ώστε να μουσκεψει η πούδρα μπισκοτου. Απλώνουμε καλά και τοποθετούμε στην κατάψυξη να σφίξει.

Σε μπολ χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη φυτική κρέμα,το ρούμι, το χυμό lime, τα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου και τη ζάχαρη άχνη. Μόλις είναι έτοιμη η γέμιση και αφρατη. Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί τη λευκή κουβερτουρα. Ανακατεύουμε ένα μικρό μέρος γέμισης με τη λευκή κουβερτουρα, ενσωματώνουμε στην υπόλοιπη γέμιση και χτυπάμε λίγα δευτερόλεπτα με το μιξερ.

Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη βάση μπισκότου και αφήνουμε να σφίξει το γλυκό για κάποιες ώρες στο ψυγείο. Διακοσμούμε και είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου