Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Γεμιστό ψωμί με τυριά και αλλαντικά

Είναι μια συνταγή που ήθελα καιρό να κάνω!


Υλικά:


Για τη ζύμη ψωμιού:

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

9 γραμμάρια ξηρή μαγιά (1 φακελάκι)

300 ml ζεστό νερό

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο


Για τη γέμιση:

10 φέτες καπνιστό τυρί

10 φέτες Gouda

10 λωρίδες μπέικον κομμένες σε τρία μέρη

16 φέτες(ροδελες) σαλάμι μπύρας

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Παπαρουνόσπορο



Εκτέλεση:

Ανακατέψτε σε μπολάκι τη ζάχαρη, τη μαγιά και το νερό.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ριξτε το αλεύρι, το νερό με τη μαγιά και το αλάτι και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.

Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 5 λεπτά μέχρι η ζύμη να είναι λεία και ελαστική.

Λαδώστε καλά ένα μπολ, βάλτε μέσα τη ζύμη , καλύψτε με μια διάφανη μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες.

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε φύλλο με έναν πλάστη.

Απλώστε τη σάλτσα bbq, τις φέτες με το καπνιστό τυρί, τις φέτες με το σαλάμι μπύρας, από πάνω τις φέτες Gouda και το μπέικον.

Τυλίξτε τη ζύμη σε σφιχτό ρολό και στη συνέχεια βάλτε τη σε ταψί, πάνω από ένα φυλλο λαδόκολλας. Προαιρετικά, πασπαλείστε με παπαρουνόσπορο.

Αφήστε να ξεκουραστεί για άλλα 30 λεπτά, ενώ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC.

Ψηστε στο φούρνο το ψωμί για 20-30' μέχρι να ροδισει. Ανάλογα με το φούρνο. (180oC στον αέρα)

Μόλις είναι έτοιμο, αφήστε το να κρυώσει για 5-10 λεπτά κόψτε σε φέτες και σερβίρετε.

1 σχόλιο: