Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Κουτσομούρες τηγανητές με ελαφριά σος λεμονιού

Κουτσουμούρες ροζ τραγανές
Υλικά για 2 άτομα:

500 γραμμάρια κουτσομούρες
Αλάτι
Πιπέρι
2 κούπες αλεύρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σος:
Χυμό απο 1-2 λεμόνια 
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι



Κόβουμε το κεφάλι απο τις κουτσομούρες και αφαιρούμε τα εντόσθια, ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις αφήνουμε στο στραγγιστήρι να στραγγίσουν τα πολλά υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο για λίγα λεπτά και είναι έτοιμες. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της σος και περιχύνουμε τα ψάρια.

8 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφο φαγητό!!!
    Καλή βδομάδα
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρεμένο φαγητο! Τέλεια η συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημένο φαγητό και ειδικά της μαμάς μου!!! Θυμίζει καλοκαίρι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή