Μπισκοτάκια για τον καφέ σε δυο διαφορετικές εκδοχές
700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
500 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
200 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες
Σταγόνες κουβερτούρας
2 κουταλιές κακάο κοσκινισμένες (για τη δεύτερη εκδοχή)
Λίγη κανέλα
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά σε μια πλαστική λεκάνη, μόλις η ζύμη "αφρατέψει" ρίχνουμε τα αυγά χτυπάμε ξανά με το μίξερ και στη συνέχεια το αλεύρι και τις βανίλιες. Αν θέλουμε να κάνουμε και τα δύο είδη μπισκότου, χωρίζουμε τη γέμιση σε δύο μέρη. Το ένα το αφήνουμε όπως έχει στην άκρη, το άλλο το βάζουμε σε άλλη λεκανίτσα. Χτυπάμε τη δεύτερη ζύμη στο μίξερ και ρίχνουμε την κανέλα και τις κουταλιές κακάο (αν θεωρήσετε ότι δεν είναι ικανοποιητικά σοκολατένιο το χρώμα, ρίξτε λίγο ακόμη). Σταματάμε το μίξερ και στη ζύμη με το κακάο ρίχνουμε λίγες σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο. Σε ένα ταψάκι απλώνουμε λαδόκολλα και την αρχική ζύμη μας τη βάζουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και πιέζουμε για να σχηματιστούν τα μπισκότα. Αφήστε λίγη απόσταση μεταξύ τους και πασπαλίστε με σταγόνες κουβερτούρας. Σε άλλο ταψάκι απλώνουμε πάλι λαδόκολλα και αλλάζοντας το σχέδιο του κορνέ ζαχαροπλαστικής πιέζουμε για να σχηματιστούν τα σοκολατένια μπισκότα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 20 περίπου λεπτά.
700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
500 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
200 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες
Σταγόνες κουβερτούρας
2 κουταλιές κακάο κοσκινισμένες (για τη δεύτερη εκδοχή)
Λίγη κανέλα
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά σε μια πλαστική λεκάνη, μόλις η ζύμη "αφρατέψει" ρίχνουμε τα αυγά χτυπάμε ξανά με το μίξερ και στη συνέχεια το αλεύρι και τις βανίλιες. Αν θέλουμε να κάνουμε και τα δύο είδη μπισκότου, χωρίζουμε τη γέμιση σε δύο μέρη. Το ένα το αφήνουμε όπως έχει στην άκρη, το άλλο το βάζουμε σε άλλη λεκανίτσα. Χτυπάμε τη δεύτερη ζύμη στο μίξερ και ρίχνουμε την κανέλα και τις κουταλιές κακάο (αν θεωρήσετε ότι δεν είναι ικανοποιητικά σοκολατένιο το χρώμα, ρίξτε λίγο ακόμη). Σταματάμε το μίξερ και στη ζύμη με το κακάο ρίχνουμε λίγες σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο. Σε ένα ταψάκι απλώνουμε λαδόκολλα και την αρχική ζύμη μας τη βάζουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και πιέζουμε για να σχηματιστούν τα μπισκότα. Αφήστε λίγη απόσταση μεταξύ τους και πασπαλίστε με σταγόνες κουβερτούρας. Σε άλλο ταψάκι απλώνουμε πάλι λαδόκολλα και αλλάζοντας το σχέδιο του κορνέ ζαχαροπλαστικής πιέζουμε για να σχηματιστούν τα σοκολατένια μπισκότα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 20 περίπου λεπτά.
Ωραια βουτήματα! Μικρή τα τσάκιζα δυο-δυο με το γάλα μου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένα!!!!! Σε ευχαριστώ για τη συνταγή Αριάδνη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤόσες μέρες θέλω να φτιάξω κάτι για τον καφέ και όλο το αφήνω! Τώρα που έχω και έτοιμη τη συνταγή μάλλον δεν έχω δικαιολογία:) Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπω μπισκοτάκια! Αγαπημένα με το γάλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστή συντροφιά για το καφεδάκι μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι οι δύο εκδοχές υπέροχες!
Καλό απόγευμα!!
Φαίνονται λαχταριστά και μυρωδάτα!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!!!!!!!
Δεν αφήνεται άνθρωπο να αγιάσει εδώ μέσα... χαχαχαχα λέμε πως έχω παχύνει.. :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ αύριο το πρωί με το καφεδάκι μου θα ήταν ότι καλύτερο!!Φιλάκια κοριτσάκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφή