Είμαι μακαρονάς, τι να κάνουμε;;; Κι όπως εχω ξαναπεί οι πλειοψηφία στο σπίτι θέλει μόνο σπαγγέτι, οπότε πάνω σ αυτά δημιουργώ. Μπορείτε όλες τις σάλτσες να τις κάνετε σε οποιαδήποτε άλλη ποικιλία ζυμαρικών.
Υλικά για 4 άτομα:
500 γραμμάρια σπαγγέτι
Κύβο λαχανικών ή κρέατος
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Κόλιανδρο
Λίγο ελαιόλαδο (για το βρασμό)
2-3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
3 φέτες ζαμπόν κομμένες σε λωρίδες
3 φέτες μπέικον κομμένες σε λωρίδες
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (δηλαδη ενα μικρό κουτάκι)
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες ζουλιέν (σε λωρίδες)
Λίγο σουμάκ για τη διακόσμηση
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας , συμφωνα με τις προτιμησεις μας (al dente κτλ) σε αλατισμένο νερό , με λίγες σταγόνες ελαιολάδου για να μη μας λασπώσουν. Μόλις είναι έτοιμα σουρώνουμε, δίχως να τα ξεπλύνουμε με νερό. Το νερό σε αυτη η φάση κλείνει τους "πόρους" των ζυμαρικών και δεν αφήνει τη σάλτσα να ενσωματωθεί σωστά. Στην κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και ρίχνουμε τον κύβο να λιώσει και έπειτα ρίχνουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε απο τη φωτιά.
Σε ενα τηγανάκι αντικολλητικό, μόλις κάψει ρίχνουμε το μπέικον και το ζαμπόν να ψηθούν. Μετά ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, τις πιπεριές, το πιπέρι, το κύμινο και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Υλικά για 4 άτομα:
500 γραμμάρια σπαγγέτι
Κύβο λαχανικών ή κρέατος
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Κόλιανδρο
Λίγο ελαιόλαδο (για το βρασμό)
2-3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
3 φέτες ζαμπόν κομμένες σε λωρίδες
3 φέτες μπέικον κομμένες σε λωρίδες
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (δηλαδη ενα μικρό κουτάκι)
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες ζουλιέν (σε λωρίδες)
Λίγο σουμάκ για τη διακόσμηση
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας , συμφωνα με τις προτιμησεις μας (al dente κτλ) σε αλατισμένο νερό , με λίγες σταγόνες ελαιολάδου για να μη μας λασπώσουν. Μόλις είναι έτοιμα σουρώνουμε, δίχως να τα ξεπλύνουμε με νερό. Το νερό σε αυτη η φάση κλείνει τους "πόρους" των ζυμαρικών και δεν αφήνει τη σάλτσα να ενσωματωθεί σωστά. Στην κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και ρίχνουμε τον κύβο να λιώσει και έπειτα ρίχνουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε απο τη φωτιά.
Σε ενα τηγανάκι αντικολλητικό, μόλις κάψει ρίχνουμε το μπέικον και το ζαμπόν να ψηθούν. Μετά ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, τις πιπεριές, το πιπέρι, το κύμινο και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
ΑΜΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ!!!!! ΤΕΛΕΙΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμάς πάλι η πλειοψηφία στο σπίτι επιμένει στα linquini, με τα οποία επίσης θα ταίριαζε πολύ νόστιμα το φαγάκι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι!
Και εγώ Μακαρόνας!!!! Και θα τη δοκίμασε!!!!φιλια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφη η συνταγή σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!
Φιλάκια!!
λαικ, αντικολλητικά, μακαρόνια.. κλπ κλπ...καλη όρεξη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι μας μας αρέσει η μακαρονάδα, καλό βραδυ, Αριάδνη μου <3
Διαγραφήsuper!tha t ftiaksw xwris piperia! panta m anoigeis thn oreksi!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυπρόσδεκτη πάντα μια τέτοια συνταγή^^Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα και μία συνταγή για μακαρονάδες όπως εγώ χεχε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιμαστε μακαρονάδες τι να κανουμε;; :) και βραστα σκετα θα τα έτρωγα όχι έτσι νοστιμα που μας τα σερβίρεις Αντριανη μου.. καλό σου βραδυ .. φιλακιααα!!
ΑπάντησηΔιαγραφή