Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Αλμυρό κέικ με σπανάκι και φέτα

Αφράτο αλμυρό κεκάκι πλούσιο σε σίδηρο
Υλικά:

3/4 (τρία τέταρτα) της κούπας ηλιέλαιο
3-4 αυγά
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 γραμμάρια σπανάκι
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
400 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Άνιθος
Μαϊντανός



Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τα αυγά, το γιαούρτι και χτυπάμε με το μίξερ.  Στη συνέχεια δίχως να σταματήσουμε το μίξερ, ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Μόλις δέσει  το μείγμα, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνιθο, το μαϊντανό και τη φέτα και ανακατεύουμε με το κουτάλι.



Παίρνουμε τη φόρμα για τα κέικ, με ένα πινελάκι τη λαδώνουμε με ηλιέλαιο και έπειτα ρίχνουμε αλευρώνουμε. Ρίχνουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.

18 σχόλια:

  1. φοβερός συνδυασμός!!!... νασαι καλά... καλή μας ορεξη πια, μετά από μια τόσο ωραία ανάρτηση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωπω.. μου τρέχουν τα σάλια.. λατρεύω τη φέτα και ο συνδυασμός με σπανάκι είναι υπέροχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λατρεύω τα αλμυρά κέικς, είναι από τα πιο νόστιμα σνακς που τα απολαμβάνουμε κάθε ώρα!
    Πεντανόστιμο δείχνει το σπανακοκεκάκι σου!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλος ένας υπέροχος τροπος να απολαύσεις σπανάκι! Θα ξετρελαθει η μικρή μου! Ευχαριστώ για τη συνταγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και για μπουφέ είναι ωραία ιδέα! Εγώ και ως κυρίως το έτρωγα άνετα! Ευχαριστούμε Αριάδνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελειο αριαδνη μου!!! Φουσκωτο φουσκωτο και λαχταριστοοο! ! Φιλακια ααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αριάδνη το έφτιαξα αλλά μου έγινε σφικτή η ζύμη του..... χρειαζόταν κάτι πιό υγρό;;; π.χ γάλα;;;;; ή έκανα κάτι λάθος;;;;;; φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα πιθανότατα σου έπεσε λίγο παραπάνω αλευρι, γιατι με αυτες τις δοσολογίες όσες φορες το εκανα μου βγηκε μια χαρα, την επόμενη φορά πρόσθεσε λίγο παραπάνω γιαουρτάκι :)

      Διαγραφή
  8. kalimera,
    to spanaki kai to kremidaki to prosthetoumem omo i prepi na to stigarissoume ligo ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας, μπορείτε να το τσιγαρίσετε, αλλά φοβάμαι μήπως σας βγει 'λαδερό" σαν γεύση. Εγω τα βάζω έτσι όπως είναι.

      Διαγραφή
  9. υπεροχη πιτα, πολυ αφρατη και νοστιμη ! εγω την πειραξα λιγακι δηλαδη εβαλα 150 γραμμαρια κεφαλοτυρι και 200 γραμμαρια φετα, φυσικα λιγοτερο αλατι, θα την ξανακανω οπωσδηποτε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολυ καλα εκανες. Ειναι πολυ ομορφο να πειραματιζομαστε και να εξελισσουμε τα πιατα μας.
      Σε ευχαριστω πολυ για το σχολιο

      Διαγραφή
  10. Μηπως ξερετε ποσο διατηρειται εκτος ψυγειου; Το εφτιαξα σγμερα νωρις το μεσημερι

    ΑπάντησηΔιαγραφή