Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Πιπεριές τουρσί

Φέτος είπα να πειραματιστώ σε κάτι καινούριο.
Τουρσί με πιπερίτσες πράσινες. Βοηθός ο μπαμπάς μου φυσικά.

Για μπουκάλι 2 κιλών θα χρειαστούμε:
Πιπερίτσες
Νερό
6 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 μιση κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Με γάντια πλένουμε τις πιπερίτσες και τις βάζουμε στο άδειο μπουκάλι. Βάζουμε νερό, τόσο ώστε να τις καλύπτει και βάζουμε και το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνουμε το μπουκάλι για 3 μέρες ανοιχτό, δίχως καπάκι. Την τρίτη μέρα κλείνουμε το καπάκι (αν το ξεχάσουμε θα δημιουργηθεί ένα λεπτό γκρι στρώμα, το βγάζουμε και συνεχίζουμε) και σε λιγότερο απο 3 εβδομάδες οι πιπερίτσες θα είναι έτοιμες.

9 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη ιδέα και πολύ εύκολη!!!
    Μπράβο σε σένα αλλά και στον βοηθό σου!!!!
    Καλό σ/κ
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tέλειες τώρα για το χειμώνα για να συνοδεύουμε τη φασολάδα μας.Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τις λατρέυω!! Αρκει να μην είναι καυτερές!! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΦΤΕΡΕΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ..... ΕΦΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ !!! ΕΓΩ Α ΠΛΑ ΤΕΣ ΠΛΕΝΩ ΚΑΙ ΤΕΣ ΒΑΖΩ ΣΕ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΕ ΞΥΔΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ 5 - 6 ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΝΟΝΤΕ ....ΤΕΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ... ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΙ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να είστε καλά σας ευχαριστω και για τη δικη σας εκδοχή! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή