Φέτος είπα να πειραματιστώ σε κάτι καινούριο.
Τουρσί με πιπερίτσες πράσινες. Βοηθός ο μπαμπάς μου φυσικά.
Για μπουκάλι 2 κιλών θα χρειαστούμε:
Πιπερίτσες
Νερό
6 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 μιση κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Με γάντια πλένουμε τις πιπερίτσες και τις βάζουμε στο άδειο μπουκάλι. Βάζουμε νερό, τόσο ώστε να τις καλύπτει και βάζουμε και το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνουμε το μπουκάλι για 3 μέρες ανοιχτό, δίχως καπάκι. Την τρίτη μέρα κλείνουμε το καπάκι (αν το ξεχάσουμε θα δημιουργηθεί ένα λεπτό γκρι στρώμα, το βγάζουμε και συνεχίζουμε) και σε λιγότερο απο 3 εβδομάδες οι πιπερίτσες θα είναι έτοιμες.
Τουρσί με πιπερίτσες πράσινες. Βοηθός ο μπαμπάς μου φυσικά.
Για μπουκάλι 2 κιλών θα χρειαστούμε:
Πιπερίτσες
Νερό
6 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 μιση κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Με γάντια πλένουμε τις πιπερίτσες και τις βάζουμε στο άδειο μπουκάλι. Βάζουμε νερό, τόσο ώστε να τις καλύπτει και βάζουμε και το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνουμε το μπουκάλι για 3 μέρες ανοιχτό, δίχως καπάκι. Την τρίτη μέρα κλείνουμε το καπάκι (αν το ξεχάσουμε θα δημιουργηθεί ένα λεπτό γκρι στρώμα, το βγάζουμε και συνεχίζουμε) και σε λιγότερο απο 3 εβδομάδες οι πιπερίτσες θα είναι έτοιμες.
Τέλεια!!!! Κ τις τρώμε συνέχεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως μου αρέσουν οι πιπερίτσες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφη ιδέα και πολύ εύκολη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σε σένα αλλά και στον βοηθό σου!!!!
Καλό σ/κ
Φιλάκια
Μου αρέσουν πολύ οι πιπεριές
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Tέλειες τώρα για το χειμώνα για να συνοδεύουμε τη φασολάδα μας.Ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήden eimai fan :P mono kounoupidaki toursi trww :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΤις λατρέυω!! Αρκει να μην είναι καυτερές!! :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΦΤΕΡΕΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ..... ΕΦΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ !!! ΕΓΩ Α ΠΛΑ ΤΕΣ ΠΛΕΝΩ ΚΑΙ ΤΕΣ ΒΑΖΩ ΣΕ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΕ ΞΥΔΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ 5 - 6 ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΝΟΝΤΕ ....ΤΕΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ... ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΙ ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είστε καλά σας ευχαριστω και για τη δικη σας εκδοχή! :)
ΑπάντησηΔιαγραφή