Για όλους όσους τους αρέσει ο μουσακάς , αλλά όχι και οι μελιτζάνες....
Για μεσαίο ταψί:8 πατάτες
Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
Μισό ποτηράκι ρετσίνα
Ντοματοχυμό
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Θυμάρι
Μαϊντανό
Λίγη κανέλα
Μπεσαμέλ
Τριμμένο τυρί
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φετούλες με πάχος όσο είναι το μικρό μας δαχτυλάκι και λίγο λιγότερο. Τις απλώνουμε στο ταψί, τις βρέχουμε με λίγο νερό και τις ψήνουμε (θα καλύψουν όλο το ταψί και τις υπόλοιπες θα τις στρώσουμε απο πάνω) στον αέρα στους 200 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να ψηθεί ανακατεύοντας συχνά. Στη συνέχεια σβήνουμε με ρετσίνα και ντοματοχυμό και αρωματίζουμε με αλάτι, πιπέρι, κύμινο, θυμάρι, κανέλα και μαϊντανο. Μόλις πιεί τα υγρά του αποσύρουμε απο τη φωτιά. Βγάζουμε το ταψί με τις πατάτες και αφήνουμε μια στρώση κάτω στο ταψί, η οποία να καλύπτει την επιφάνεια του και τις βρέχουμε με λίγο ελαιόλαδο. Έπειτα απλώνουμε πάνω τον κιμά, απο πάνω τις υπόλοιπες φετούλες με πατάτες, ρίχνουμε τη μπεσαμέλ και το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί ξανά, γιατί έτσι μας αρέσει!
Λατρεμένο φαγητο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεθαίνω για αυτό το φαγητό, με μελιτζάνες ή χωρίς, είναι ένα φαγητό πολύ αγαπητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρησιμη η συνταγη σου... όχι οτι δεν μου αρέσουν οι μελιτζάνες αλλα δεν τις πολυσηκώνει το στομάχι πμου πια.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr