Σουβλάκια για εμας τους Βορειοελλαδίτες, καλαμάκια για τη Νότια Ελλάδα, όπως κι αν τα λέμε , είναι απο τα πιο αγαπημένα μας φαγητά.
Οι μαρινάδες για τα κρέατα είναι πολλές και εγω θα μοιραστω μαζί σας κι άλλες σύντομα. Μια που κρατά ζουμερό το κρεατάκι και του δίνει απίθανη γεύση ειναι και η ακόλουθη.
Οι μαρινάδες για τα κρέατα είναι πολλές και εγω θα μοιραστω μαζί σας κι άλλες σύντομα. Μια που κρατά ζουμερό το κρεατάκι και του δίνει απίθανη γεύση ειναι και η ακόλουθη.
Υλικά για 20 σουβλάκια:
1,5 κιλό χοιρινή τηγανιά
5 κρεμμύδια ξερά
Μιξ μπαχαρικών
Κόβουμε τα κομμάτια της τηγανιάς σε μικρότερα. Όχι πολύ μικρά γιατί θα συρρικνωθούν κατα τη διάρκεια του ψησίματος. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα λιώνουμε στο μούλτι. Σε ενα μεγάλο τάπερ, βάζουμε τα κομμάτια χοιρινού και λίγο μιξ μπαχαρικών και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε το κρεμμυδόζουμο και μισή κούπα νερό. Φροντίζουμε έτσι ώστε η μεγαλύτερη ποσότητα κρέατος να είναι καλυμμένη με το ζουμάκι και κλείνουμε με το καπάκι το ταπερ. Τα αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο να μαριναριστούν και την επόμενη μέρα, τα περνάμε σε καλαμάκια και ψήνουμε στην ψηστιέρα. Μπορουμε αν δεν έχουμε ψηστιέρα, να απλώσουμε λαδόκολλα σε ταψί και να τα ψήσουμε στο φούρνο. Τα νούμερα για τα σουβλάκια, είναι ενδεικτικά καθώς το μέγεθος που θα κόψουμε την τηγανιά παίζει ρόλο. Ίσως βγούν λιγότερα απο 20 κομμάτια, ίσως και περισσότερα.
Και εγώ ακριβώς έτσι τα κάνω! Καλό ΣΚ!
ΑπάντησηΔιαγραφήαααααα!!! τι μου κάνεις τώρα... :p πεινάωωω!! Ωραίο πάντως θα το κάνω όταν ξανά ψήσουμε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμορφη συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Να μια μαρινάδα που δεν έχω δοκιμάσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο Αριάδνη μου, φιλιά!
Δεν το έχω κάνει ποτέ αλλά μου αρέσει η ιδέα!Άσε που είναι και εύκολο! Μετά το σερβίρεις και με λίγο γιαούρτι και έχεις το γεύμα της εβδομάδας!!Ωραιότατο Αριάδνη^^
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά την επόμενη που θα ψήσουμε σουβλάκια θα το έχω υπόψη :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!
Αριάδνη αυτό μπορει να γίνει κ με μπριζόλες πχ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΖήνα το κρεμμυδόζουμο πάει με όλα τα είδη κρέατος, αλλά ειδικά με το χοιρινό ο συνδυασμός ειναι πολύ γευστικός :)
ΔιαγραφήΠολυ ωραια η μαριναδα σου! Το μπαχαρικο που μου αρεσει πιο πολυ με το χοιρινο ειναι ο κολιανδρος,θα ταιριαζει τελεια με αυτη τη μαριναδα. Φιλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήμου αρέσει πολύ το κρεμμυδόζουμο σε οτιδήποτε κρεατικό. ειδα σημερα οτι εχει και ο ΑΒ προσφορα στα καλαμακια για τις επομενες δυο βδομαδες οποτε σιγουρα θα το δοκιμασω! θα σας πω εντυπωσεις! ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφή