Αφράτα , τραγανά, απλά λατρεμένα!
Για 30-35 κομμάτια
12 λουκάνικα φρανκφούρτης κομμένα σε τρία μέρη
4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
Μισό φλυτζάνι χλιαρό φρέσκο γάλα
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένη, αλλά όχι καυτή
2 αυγά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
Ηλιέλαιο
Κέτσαπ
Μαγιονέζα
Ρίχνουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και τη μαγιά. Σε ένα άλλο πιάτο χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και τη ζάχαρη, τα ρίχνουμε στο αλεύρι και την ίδια στιγμή ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και τη λιωμένη μαργαρίνη και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας και να είναι ελαστική. Αφήνουμε τη ζυμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει ελαφρώς σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά περίπου. (Εγω τυλίγω τη λεκάνη με τη ζύμη με σακούλα και κουβέρτα)
Μόλις είναι έτοιμη με το μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και ανοιγουμε με τον πλάστη το κάθε ένα. Πρέπει να είναι λεπτό το ζυμαράκι, άλλωστε θα φουσκώσει. Απλώνουμε λίγη κέτσαπ ανακατεμένη με μαγιονέζα και βάζουμε το κομμένο λουκανικάκι. Κλείνουμε τις άκρες με λίγο νεράκι για να μη μας ανοιξουν στο τηγάνισμα.
Για 30-35 κομμάτια
12 λουκάνικα φρανκφούρτης κομμένα σε τρία μέρη
4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
Μισό φλυτζάνι χλιαρό φρέσκο γάλα
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένη, αλλά όχι καυτή
2 αυγά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
Ηλιέλαιο
Κέτσαπ
Μαγιονέζα
Ρίχνουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και τη μαγιά. Σε ένα άλλο πιάτο χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και τη ζάχαρη, τα ρίχνουμε στο αλεύρι και την ίδια στιγμή ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και τη λιωμένη μαργαρίνη και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας και να είναι ελαστική. Αφήνουμε τη ζυμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει ελαφρώς σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά περίπου. (Εγω τυλίγω τη λεκάνη με τη ζύμη με σακούλα και κουβέρτα)
Μόλις είναι έτοιμη με το μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και ανοιγουμε με τον πλάστη το κάθε ένα. Πρέπει να είναι λεπτό το ζυμαράκι, άλλωστε θα φουσκώσει. Απλώνουμε λίγη κέτσαπ ανακατεμένη με μαγιονέζα και βάζουμε το κομμένο λουκανικάκι. Κλείνουμε τις άκρες με λίγο νεράκι για να μη μας ανοιξουν στο τηγάνισμα.
Όταν είναι όλα έτοιμα και τυλιγμένα, ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε κατσαρολίτσα και μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε μέσα μερικά πιροσκί και τα γυρίζουμε να ροδίσουν απο όλες τις πλευρές. Μερικά θα παρατηρησετε ότι γυρίζουν και μόνα τους. Σερβίρουμε με την κόκκινη σως (κετσαπ με μαγιονέζα) και μπύρα ή κάποιο κρασί.
και καθομαι ακόμα εδώ!! ΕΡΧΟΜΑΙ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα , καλα δεν είμαι ο τύπος που θα τα φτιάξει είμαι όμως αυτός που θα τα φάει
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφυγα από την Αθηνά με τα γλυκά κι ήρθα εδώ σε σένα και με κατέστρεψες κι εσύ!! Χαχα! Καλημερούδια και φιλιά :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι και τα έβλεπε ο εγγονός μου..θα τα είχε εξαφανίσει!Καλημέρα όλη μέρα γλυκιά μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το πιάτο, στην τελευταία φώτο, το Τέρας κι εγώ, παρακαλούμε όπως αποσταλεί ως έχει στο Άσυλο :D
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχαχα γελάω με το σχόλιο της Δήμητρας! Πράγματι κολάζουν έτσι όπως φαίνονται και είναι και εύκολα στην παρασκευή τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμορφη συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Τι να πω εγώ??
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα είπαν όλα οι παραπάνω!
Απλά παίρνω το πιροσκάκι μου φεύγοντας!
Φιλιά!
Τι έγινε βρε παιδιά?Έμεινε τίποτα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένα τα πιροσκί !!! Με τυρί, με λουκάνικο ... μας αρέσουν όλα !!! Θα το δοκιμάσω σίγουρα !!! Καλή σου μέρα και καλή συνέχεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι λαχταριστά που είναι! Το κάνεις να φαίνεται τόσο εύκολο! Μια φορά προσπάθησα να φτιάξω πιροσκί και η αποτυχία ήταν πολύ μεγάλη!
ΑπάντησηΔιαγραφήαμαν αμαν...τα λατρευω ακομα και πρωι να τα τρωω με καφε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧτες πρεπει να εφαγα μισο κιλό σπιτικα λουκανικο-πιροσκάκια χα χα!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr
Λαχταριστά,νόστιμα και χορταστικά τα πιροσκί σου Αριάδνη μου....τα λατρεύω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΘυσαυρος αυτες οι συνταγές σου Αριάδνη! Για κάθε γιορτή και οχι μόνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήαντι για τηγανισμα θα μπορουσαν να πετυχουν και στο φουρνο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, απλά θα διαφοροποιηθεί η κλασσική γεύση τους και ίσως το μέγεθός τους απο την πλευρά που θα εφάπτεται στο ταψί.
Διαγραφή