Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Σούπα με σέσκουλα, μυρωδικά και ρύζι

Σουπίτσα με σέσκουλα και ρύζι.
Υλικά για 2 άτομα:

700 γραμμάρια ζωμό λαχανικών ή κρέατος
Σέσκουλα 4 ματσάκια (καθαρισμένα)
Λίγο λιγότερο απο ένα φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
Άνιθος
Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι

Σοτάρουμε σε κατσαρολίτσα με λίγο ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια. Αφού έχουμε καθαρίσει τα σέσκουλα (κόβουμε το κοτσανάκι και πετάμε τα μαραμένα φύλλα) τα ξεπλένουμε και τα ρίχνουμε στα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το ζωμό, το ρύζι, τον άνιθο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Σε 20-30 λεπτά η σούπα μας είναι έτοιμη. Σερβίρεται με φέτα και λεμόνι.

6 σχόλια:

  1. Νομίζω έφτασε ο καιρός που έχουμε αρχίσει να αποζητάμε χουχουλιάρικα φαγάκια, σαν την νόστιμη σουπίτσα σου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τώρα Αριάδνη μου με τον χειμωνιάτικο καιρό, είναι ότι πρέπει^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ αρωματική και νόστιμη δείχνει η σουπίτσα σου Αριάδνη!!!
    Με σέσκουλα δεν έχω ξανακούσει!!!!
    Καλό ΣΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιδανική μέρα για σούπα! Εγώ θα φάω κοτόσουπα. Φιλιά πολλά και καλό..χειμώνα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αγαπω τις σουπες ειδικα το χειμωνα! θα δοκιμαστει η συνταγη σιγουρα Αριαδνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή