Ένα εύκολο γλυκάκι με ωραία σαλτσούλα και σαντιγί.
Υλικά:
6-7 κυδώνια
1 μιση φλυτζάνι μαυροδάφνη ή κάποιο άλλο γλυκό κρασί
2-3 ξύλα κανέλας
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Γλυκάνισο (προαιρετικά)
Για τη σαντιγί:
Κρέμα γάλακτος ή φυτική σαντιγί
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
Λίγες σταγόνες κονιάκ
Καθαρίζουμε τα κυδώνια. Κόβουμε τα κοτσανάκια απο πάνω και απο κάτω. Ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε όπως τις πατάτες φούρνου. Για να μη μας μαυρίσουν πολύ, τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό και λεμόνι μέχρι να τα καθαρίσουμε όλα. Σε ένα ταψί ανακατεύουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρύφαλο, τη ζάχαρη και τοποθετούμε τα κυδώνια.
Περιχύνουμε με το ζουμάκι τα φρούτα, ρίχνουμε το γλυκάνισο και τα ξύλα κανέλας, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Μετα απο μισή ώρα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και περιχύνουμε πάλι τα φρούτα με το ζουμάκι τους. Τα βάζουμε ξανά στο φούρνο και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα και να μελώσουν. Όσοι ώρα ψήνονται εμείς ετοιμάζουμε τη σαντιγί. Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος ή τη φυτική σαντιγί, μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τις σταγόνες του κονιάκ μέχρι να σφίξει. Τη βάζουμε στο ψυγείο και μόλις είναι έτοιμα τα κυδωνια σερβίρουμε.
Υλικά:
6-7 κυδώνια
1 μιση φλυτζάνι μαυροδάφνη ή κάποιο άλλο γλυκό κρασί
2-3 ξύλα κανέλας
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Γλυκάνισο (προαιρετικά)
Για τη σαντιγί:
Κρέμα γάλακτος ή φυτική σαντιγί
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
Λίγες σταγόνες κονιάκ
Καθαρίζουμε τα κυδώνια. Κόβουμε τα κοτσανάκια απο πάνω και απο κάτω. Ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε όπως τις πατάτες φούρνου. Για να μη μας μαυρίσουν πολύ, τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό και λεμόνι μέχρι να τα καθαρίσουμε όλα. Σε ένα ταψί ανακατεύουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρύφαλο, τη ζάχαρη και τοποθετούμε τα κυδώνια.
Περιχύνουμε με το ζουμάκι τα φρούτα, ρίχνουμε το γλυκάνισο και τα ξύλα κανέλας, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Μετα απο μισή ώρα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και περιχύνουμε πάλι τα φρούτα με το ζουμάκι τους. Τα βάζουμε ξανά στο φούρνο και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα και να μελώσουν. Όσοι ώρα ψήνονται εμείς ετοιμάζουμε τη σαντιγί. Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος ή τη φυτική σαντιγί, μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τις σταγόνες του κονιάκ μέχρι να σφίξει. Τη βάζουμε στο ψυγείο και μόλις είναι έτοιμα τα κυδωνια σερβίρουμε.
Σλουρπ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστικό γλυκάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα που είναι η εποχή τους, είναι από αυτά τα εύκολα γλυκάκια που μπορούμε να απολαύσουμε!
Φιλιά!
Πολύ νόστιμο γλυκό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο λατρεύω!!!
Καλή βδομάδα!!!
Φιλάκια!!!
τέλειο.. αν είναι και μεθυσμένα.. πρωτότυπο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό βραδυ. χάρηκα που πέρασες..
Ωραιο φρουτο-γλυκάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμ! φαίνεται πολύ νόστιμο και αρωματικό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερό και εκλεπτυσμένο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμο φαίνεται
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Καταπληκτική πρόταση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!! Φιλιά!
λατρεμενο φρουτι σε μορφη γλυκου βεβαια! τελεια συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και του χρόνου με υγεία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου αρέσουν τα κυδώνια έτσι που τα έφτιαξες... είναι νοστιμότατα!! Εύκολο και νόστιμο γλυκό!!
Δεν ξέρω από γεύση, αλλά από εικόνα είναι σκέτη οπτασία! Τα φιλιά μου :))
ΑπάντησηΔιαγραφή