Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ομελέτα με κολοκυθάκι, καρότο και θυμάρι


Γρήγορη, εύκολη και θρεπτική λύση.
Υλικά για 1 άτομο:

2 αυγά
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
2 φέτες χοντροκομμένο κίτρινο τυρί γκούντα
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
ηλιέλαιο

Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα. Ξεφλουδίζουμε το κολοκυθάκι και το κόβουμε φετούλες, την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για το καρότο. Βάζουμε τα λαχανικά μας σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε να ψηθούν ελαφρά στο φούρνο μικροκυμάτων για 4-5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών, μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, το χοντροκομμένο γκούντα και ανακατεύουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο να κάψει. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την ομελέτα μας και κατεβάζουμε στη μέτρια θερμοκρασία, για να μην καεί απο κάτω και μείνει άψητη απο πάνω. Οι δεξιοτέχνες μπορούν να την αναποδογυρίσουν, οι υπόλοιποι ας κατεβάσουν κι άλλο τη θερμοκρασία μέχρι να ψηθεί και απο πάνω.


6 σχόλια:

  1. Υπέροχη η ομελέτα σου Αριάδνη!!!! Κάπως έτσι την φτιάχνω κι εγώ!!
    Φιλιά και καλή Κυριακή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο μου αρέσουν οι πλούσιες και χορταστικές ομελέτες, με νόστιμα υλικά φτιαγμένες!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι ομελέτες με λαχανικά νομίζω πως είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά όλων!!
    δικό μου πάντως σίγουρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γίνετε μια απλή ομελέτα πλήρες γεύμα!Καλή εβδομάδα^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εύκολη και γρήγορη και νόστιμη, μέ τόσα νόστιμα υλικά! Ωραία ιδέα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή