Υλικά για 27 cm ταψί:
2 κούπες φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά μαγειρική σόδα
1 κούπα αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μια μιση κούπα ζάχαρη
Μισή κούπα κακάο
1 βανίλια
Λίγη μαργαρίνη για το ταψί
Σιρόπι:
200 γραμμάρια κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη , το κακάο, τη βανίλια, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με το μίξερ. Στο χυμό πορτοκαλιού ρίχνουμε τη μαγειρική σόδα, αλλά όλο αυτό πρέπει να γίνει πάνω απο τη λεκάνη με το μείγμα μας, γιατί θα αφρίσει ο χυμός και πρέπει να πέσει μέσα στο μείγμα και όχι στον πάγκο :) Ανακατεύουμε ξανά με το μίξερ για λίγα λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο και "βουτυρώνουμε" το ταψί με τη μαργαρίνη. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στον αέρα στους 180oC για 40-50 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη κουβερτούρα και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 5 λεπτά περίπου. Έτσι όπως είναι ζεστό, το ρίχνουμε πάνω απο τη σοκολατόπιτα. Γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια ή τρούφα.
Βρε, άσε τις περιγραφές και έλα να με σερβίρεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το ζόρι κρατιέμαι να μην αρχίσω να δαγκώνω την οθόνη!!!
;-)
Φιλάκια, κορίτσι μου!
'Γεια στα χεράκι σου!
ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
ποιος μπορεί να πει όχι σε μια νόστιμη σοκολατόπιτα?
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό βράδυ Αριάδνη μου!
Πως ειανι δυνατον κατι τοσο λαχταριστό να ειναι νηστιμό... Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστή, λαχταριστή !! Ωραία η ιδέα να σιροπιαστεί !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Αριάδνη !!!!!
Γιάμι, γιάμι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας κολάζεις απίστευτα!!!
Δείχνει εξαιρετική!
Φιλάκια, καλό μεσημέρι!
Γεια σου Αριάδνη με τη νόστιμη και νηστίσιμη σοκολατόπιτα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως για νηστίσιμη αφρός σού έγινε, τέλεια!
Ζ.
αυτα μας κανεις Αριαδνη και αντε να χασω κιλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑριάδνη μου τι όμορφη σοκολατόπιτα είναι αυτή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά στα χέρια σου!!!
Φιλάκια!!!
Φοβερό το γλυκό σου! Μη σου πω ότι έτσι νηστίσιμα μου αρέσουν περισσότερο ακόμα και τα σοκολατένια (τα προτιμώ ελαφριά). Το σιρόπι πρέπει να γίνεται απίθανο, το τρως με το κουτάλι και μόνο του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ, φιλιά!
Υπέροχο έγινε Αριάδνη και πολύ αφράτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για τη συνταγή!
Δηλαδή ούτε στη νηστεία μας αφήνεις να αγιάσουμε ε?
ΑπάντησηΔιαγραφή:P Φιλιά...
Ομορφη συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Πολύ λαχταριστή, και αφράτη χωρίς πολλά λιπαρά θα μπορούμε να φάμε
ΑπάντησηΔιαγραφήχωρίς τύψεις ένα κομμάτι!!
Φιλιά πολλά!
Χρειαζόμαστε μία συνταγή για σοκολατόπιτα νηστίσιμη, και αυτή δείχνει υπέροχη,
ΑπάντησηΔιαγραφήαφράτη, πολύ σοκολατένια!!
Καλό βράδυ Αριάδνη μου!!
αυτα ειναι!!! σοκολατοπιτα χωρισ τυψεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα για μεθαύριο που θα έχω επισκέψεις!!! Merci!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή