Χριστός Ανέστη χρόνια πολλά σε όλους μας με υγεία. Ελπίζω να περάσατε όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να επιστρέψετε με ασφάλεια πίσω στη βάση!
Έκανα αυτη τη μακαρονάδα με ό,τι μας περίσσεψε απο το χθεσινό φαγοπότι. Σε μας έμειναν λίγα λουκάνικα Τζουμαγιάς. Αυτός ο τύπος λουκάνικου είναι υπέροχος, πολύ γευστικός απο την περιοχή μας.
Υλικά για 4 άτομα:
500 γραμμάρια σπαγγέτι ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό
120 γραμμάρια μαργαρίνη ή 2-3 κουταλιές της σούπας
1 κιλό λουκάνικα Τζουμαγιάς ψημμένα ή τηγανητά
Για τη σάλτσα:
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 ml κρέμα γάλακτος ή φρέσκο γάλα
3-4 κούπες του τσαγιού τριμμένο γκούντα ή χοντροκομμένο
Λίγο μοσχοκάρυδο
Βράζουμε τα ζυμαρικά όπως μας αρέσουν. Τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα που τα βράσαμε, ρίχνουμε τα 120 γραμμάρια μαργαρίνη μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε απο τη φωτιά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ή ένα αυγοδάρτη. Μετά απο λίγο ρίχνουμε σιγα σιγά ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος
και το μοσχοκάρυδο. Μετά απο 1 λεπτό ρίχνουμε το γκούντα και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και σερβίρουμε/
Έκανα αυτη τη μακαρονάδα με ό,τι μας περίσσεψε απο το χθεσινό φαγοπότι. Σε μας έμειναν λίγα λουκάνικα Τζουμαγιάς. Αυτός ο τύπος λουκάνικου είναι υπέροχος, πολύ γευστικός απο την περιοχή μας.
Υλικά για 4 άτομα:
500 γραμμάρια σπαγγέτι ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό
120 γραμμάρια μαργαρίνη ή 2-3 κουταλιές της σούπας
1 κιλό λουκάνικα Τζουμαγιάς ψημμένα ή τηγανητά
Για τη σάλτσα:
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 ml κρέμα γάλακτος ή φρέσκο γάλα
3-4 κούπες του τσαγιού τριμμένο γκούντα ή χοντροκομμένο
Λίγο μοσχοκάρυδο
Βράζουμε τα ζυμαρικά όπως μας αρέσουν. Τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα που τα βράσαμε, ρίχνουμε τα 120 γραμμάρια μαργαρίνη μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε απο τη φωτιά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ή ένα αυγοδάρτη. Μετά απο λίγο ρίχνουμε σιγα σιγά ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος
και το μοσχοκάρυδο. Μετά απο 1 λεπτό ρίχνουμε το γκούντα και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και σερβίρουμε/
Χριστός Ανεστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχομαι να περασες ομορφα.
Εγω εδω στην βάση ;)
Χριστος Ανεστη, Αριαδνη μου! Και του χρονου με υγεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμορφη συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη με υγεία.
Φιλάκια ...
Χρόνια πολλά Αριάδνη μου, Χριστός Ανέστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά τα λουκάνικα θα πρέπει να τα ψάξω, γιατί λιμπίστικα το νόστιμο φαγάκι σου!
Φιλιά!
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν μπορω να πω... εντυπωσιακό!!! καλή μου φίλη... σου εύχομαι τα καλύτερα... ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά!! Και θέλω ένα από αυτό το πιάτο !!!!Μιαμ μιαμ
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός Ανέστη Αριάδνη μου! Νόστιμη η μακαρονάδα σου! Καλή εβδομαδα, ΧΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑληθώς Ανέστη!! Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμη η μακαρονάδα σου!!!
σπαγγετι με λουκανικο δεν εχω ξαναδοκιμασει αλλα αυτο φαινεται υπεροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός Ανέστη και χρόνια πολλά Αριάδνη!! Μμμμμμ!! Νοστιμότατο το πιάτο σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλημέρα μου!
Αριάδνη χρόνια πολλά !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστή η μακαρονάδα σου !
H σαλτσα πρεπει να ειναι όνειρο! <3 θα το δοκίμαζα όμως με λουκάνικα φρανκφούρτης αντι γιια τζουμαγιας, δεν τα πολυσυμπαθώ..
ΑπάντησηΔιαγραφήXρόνια πολλά Αριάδνη, το πιάτο είναι υπέροχο μετά από τόσο κρέας επιβάλεται
ΑπάντησηΔιαγραφήμια τόσο λαχταριστή μακαρονάδα!
Φιλιά πολλά!
Χρόνια πολλά Αριάδνη μου! Αληθώς ο Κύριος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστή η συνταγή σου, μου αρέσει που έκανες μια τόσο νόστιμη και γρήγορη μακαρονάδα με ότι έμεινε από το πασχαλινό τραπέζι!!!
Καλό βράδυ! Φιλιά!