Μοίρασα το υγρό σε κάμποσα μπολάκια για να βγεί ατομικό, αλλά εσείς μπορείτε να το βάλετε σε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα.
Υλικά:
1000 ml φρέσκο γάλα
400 ml κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
3 κουταλιές ζάχαρη
2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη
Μισό σφηνάκι βότκα (αν θέλετε πιο έντονο αποτέλεσμα ρίχνετε 1 σφηνάκι)
Σιρόπι απο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
Ρίχνουμε σε μια κατσαρολίτσα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει μία βράση αποσύρουμε απο τη φωτιά για να κρυώσει λίγο. Προσέχουμε να μη φουσκώσει πολύ και χυθεί το γάλα. Σε ένα πιάτο με 3 κουταλιές κρύο γάλα διαλύουμε τα φακελάκια με ζελατίνη. Προσοχή διαλύουμε τη ζελατίνη σε κρύο υγρό, ΟΧΙ σε ζεστό. Μόλις διαλυθεί η ζελατίνη τη ρίχνουμε στο μείγμα, ρίχνουμε και τη βότκα και ανακατεύουμε. Βάζουμε στη φόρμα το μείγμα και την αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί ένα βράδυ. Σε ένα τηγάνι με ζεστό νερό, βυθίζουμε τη φόρμα με την κρύα πανακότα για λίγα δευτερόλεπτα. Αν κουνήσουμε τη φόρμα και κουνιέται ελαφρώς η πανακότα, αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμη για να τη ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε με σιρόπι απο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και καρύδια.
Μου έδωσες τη χαριστική βολή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω κι εγώώώ!!!
;-)
Φαίνεται τόσο yummy!!!
Καλό μήνα, κορίτσι μου!
ΣΣΣΜΟΥΤΣ άπειρα!
Φαίνεται πεντανόστιμο !!! Τέλειος συνδυασμός !!! Καλή σου μέρα !!! Καλό μήνα !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πανακότα είναι το γλυκό μου, πλέον την φτιάχνω σε διάφορε παραλλαγές (με νουτέλα, σοκολάτα, καφέ κλπ)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑσε που είναι και πανεύκολο γλυκάκι!
Την έφτιαξες πολύ ωραία και είμαι σίγουρη ότι τώρα που ξεκίνησες, δεν θα σταματάς να την φτιάχνεις, γιατί η πανακότα είναι μεγάλο κόλλημα!
Φιλάκια!
Πολύ όμορφη & πρωτοτυπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο :)
Δεν έχω φτιάξει ποτέ πανακότα!!!!! Καιρός να δοκιμάσω κι εγώ...και σίγουρα θα ακολουθήσω την συνταγή σου....φαίνεται υπέροχο το γλυκάκι σου!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλό μήνα και καλό Πάσχα, Αριάδνη μου!!!!!!!
Αυτό μάλιστα!! Είναι πανακότα μεθυσμένη!!Υπέροχη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραίο γλυκακι που είναι.το προτιμώ και το κάνω συχνα ,γιατί αρέσει σ'ολους μας.Την συνταγή σου την βρίσκω υπέροχη και μονο που έχει βότκα...την καλησπέρα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ...γιατι να με δυσκολευει αυτο το γλυκο???? θα το ξαναδοκιμασω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνοιξιάτικη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία!!
Είναι ένα γλυκό που δεν πολυφτιάχνω (κάτι του έχω πάρει από φόβο ίσως...δεν ξέρω πάλι...) αλλά διαβάζεται άκρως ενδιαφέρουσα παραλλαγή ετούτη, Αριάδνη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήwow!! θα την φτιάξω , ακουγεται πανευκολη αλλα θα τη σερβίρω με γλυκο φραουλα <3
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ δροσερή και λαχταριστή!!!! Υπέροχη πρόταση για να κλείσουμε το γιορτινό τραπέζι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα και φιλιά!
Από τις αγαπημένες μου γεύσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια!
Καλό Πάσχα, να περάσεις όμορφα!
Ζ.
Τολμηρός συνδυασμός Αριάδνη !! Δροσερό και σπιρτάτο :-)
ΑπάντησηΔιαγραφή