Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά! Και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, μας περίσσεψε Πασχαλινό τσουρέκι! Σιροπιάστε το και απολαύστε το!
Υλικά για πυρέξ διαστάσεων 35x25cm
Τσουρέκι κομμένο σε κομμάτια (τόσο ώστε να καλύψει κάθε σημείο στο πάτο του πυρεξ)
1 μεταλλικό κουτάκι φυτικής σαντιγυ Morfat
1 μεταλλικό κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής
Λίγα τριμμένα καρύδια
Για το σιρόπι:
1 φλυτζάνι νερό
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Με το μίξερ χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής , σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει το φακελάκι της και τη βάζουμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά. Με το μίξερ σε άλλο σκεύος χτυπάμε το ζαχαρούχο και τη φυτική σαντιγί για μερικά λεπτά μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα και τη βάζουμε επίσης στο ψυγείο για λίγα λεπτά. Καλύπτουμε τον πάτο του πυρέξ με το κομμένο τσουρέκι. Προσέχουμε να μη βάλουμε πολύ και να τελειώνει πιο κάτω απο τη μέση του πυρεξ. Σε κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας για 5 με 7 λεπτά. Προσέχουμε να έχει χυλώσει και να μην είναι "νερωμένο" το σιρόπι μας. Περιχύνουμε προσεκτικά το τσουρέκι έτσι ώστε να σιροπιαστεί το περισσότερο μέρος. Περιμένουμε λίγο ώστε να κρυώσει και απο πάνω ρίχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής αναμεμειγμένη μαζί με 2-3 κουταλιές της σούπας σαντιγι. Ισιώνουμε την επιφάνεια και απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί. Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για λίγη ώρα και σερβίρουμε προαιρετικά με λίγα τριμμένα καρύδια.
Ω! Σιροπιαστό τσουρεκάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί μου κάνεις τώρα?!?!?!
Φαίνεται απίθανο!! Υπέροχη πρόταση!
Χρόνια πολλά και καλά, κορίτσι μου! Καλό μήνα να έχεις!
ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
Κι έτσι δεν πετάμε τίποτα. Αν και δε μου περισσεύει ποτέ τσουρέκι φαίνεται υπέροχο! Χρόνια πολλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη! Θα με κάνεις να πάω να πάρω τσουρέκι μόνο και μόνο για να φτιάξω αυτό το γλυκό! Μου τρέχουν τα σάλια! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήυπεροχο !!!! μπραβο αγαπη μου !!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ είδηση είναι ότι περίσσεψε τσουρέκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδώ σε εμάς πάλι, όχι μόνο δεν περίσσεψε,
αλλά φτιάξαμε και καινούργια! Χαχα :) Φιλιά!
Χρονια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο, ζουμερο γλυκάκι!
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Υπέροχο και αν βάλεις και τσουρέκι για βάση γίνεται τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά Αριάδνη καλό βράδυ!
Πολύ ωραία ιδέα αυτά γλυκάκια ψυγείου Αριάδνη! Πρέπει να βάλω και εγώ ένα στο πρόγραμμα ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!!