Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Χταπόδι σουβλάκι



Ένα ξεχωριστό και εύκολο μεζεδάκι για ούζο ή μπουφέ!
Υλικά:

1 μεγάλο χταπόδι  (Αν είναι δική μας "ψαριά" καθαρίζουμε την κουκούλα του και βγάζουμε το ''μάτι"ή αλλιώς το σκληρό μαύρο κέλυφος στη βάση του. Το χτυπάμε με δύναμη σε τσιμεντένια επιφάνεια ή σε μεγάλη πέτρα 10 φορές περίπου μέχρι να αφρίσει και ξεπλένουμε. Αν είναι κατεψυγμένο το ξεπαγώνουμε.)

1 φλυτζάνι ξύδι
Ρίγανη
Καλαμάκια
Ψητές πίτες
Πατάτες τηγανητές
Ντομάτα


Σε κατσαρόλα αφήνουμε το χταπόδι με το ξύδι να βράσει. Μόλις "πιει" τα υγρά του βλέπουμε αν είναι μαλακό. Αν δεν έχει μαλακώσει,προσθέτουμε λίγο ξύδι ακόμη με νερό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε κάθε πλοκάμι προσεκτικά και το περνάμε από το καλαμάκι, Πασπαλίζουμε με ρίγανη, σερβίρουμε με ψητές πίτες, πατάτες τηγανητές και ντομάτες.



12 σχόλια:

  1. Τα αγαπώ πολύ τα θαλασσινά

    Να είσαι καλά Αριάδνη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το είχα βράσει ποτέ μέσα σε ξύδι, το έσβηνα αφού βράσει.
    Ωραία ιδέα το σουβλάκι!
    Φιλάκια, καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμμμ, θυμίζει καλοκαίρι και σίγουρα είναι πεντανόστιμο!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καποια νομιζω βιαζεται να ερθει το Καλοκαιρι!!!! βαλε ουζακι κ ερχομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία η παρουσίαση σε καλαμάκι! Όντως ότι πρέπει για μπουφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πω πω, απίθανο πιάτο!! Άσε που μου έρχονται άπειρα άλλα θαλασσινά στο μυαλό για σουβλακοκατάσταση επίσης και πάντα με τηγανιτή πατάτα!❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ τι μου κάνεις μεσημεριάτικα! Πράγματι καλοκαίρι μου μύρισε κι εμένα σαν την Ζίνα. Χταποδάκι ... από τους ωραιότερους μεζέδες ever!

    https://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. A! Μιλάμε για πολύ ωραίο μεζέ. Αν ήταν και στα κάρβουνα θα ήταν σαφώς ακατάμαχητος χειμώνα και καλοκαίρι :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι όμορφο και πρωτότυπο μεζεδάκι! Να είχα τώρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το αγαπημένο μου θαλασσινό είναι το χταποδάκι. Ωραία πρόταση σερβιρίσματος το καλαμάκι. Διαφορετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή