Ένα ξεχωριστό και εύκολο μεζεδάκι για ούζο ή μπουφέ!
Υλικά:
1 μεγάλο χταπόδι (Αν είναι δική μας "ψαριά" καθαρίζουμε την κουκούλα του και βγάζουμε το ''μάτι"ή αλλιώς το σκληρό μαύρο κέλυφος στη βάση του. Το χτυπάμε με δύναμη σε τσιμεντένια επιφάνεια ή σε μεγάλη πέτρα 10 φορές περίπου μέχρι να αφρίσει και ξεπλένουμε. Αν είναι κατεψυγμένο το ξεπαγώνουμε.)
1 φλυτζάνι ξύδι
Ρίγανη
Καλαμάκια
Ψητές πίτες
Πατάτες τηγανητές
Ντομάτα
Σε κατσαρόλα αφήνουμε το χταπόδι με το ξύδι να βράσει. Μόλις "πιει" τα υγρά του βλέπουμε αν είναι μαλακό. Αν δεν έχει μαλακώσει,προσθέτουμε λίγο ξύδι ακόμη με νερό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε κάθε πλοκάμι προσεκτικά και το περνάμε από το καλαμάκι, Πασπαλίζουμε με ρίγανη, σερβίρουμε με ψητές πίτες, πατάτες τηγανητές και ντομάτες.
Τα αγαπώ πολύ τα θαλασσινά
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά Αριάδνη μου!!
Δεν το είχα βράσει ποτέ μέσα σε ξύδι, το έσβηνα αφού βράσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα το σουβλάκι!
Φιλάκια, καλή Κυριακή!
Μμμμμ, θυμίζει καλοκαίρι και σίγουρα είναι πεντανόστιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
καποια νομιζω βιαζεται να ερθει το Καλοκαιρι!!!! βαλε ουζακι κ ερχομαι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η παρουσίαση σε καλαμάκι! Όντως ότι πρέπει για μπουφέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω, απίθανο πιάτο!! Άσε που μου έρχονται άπειρα άλλα θαλασσινά στο μυαλό για σουβλακοκατάσταση επίσης και πάντα με τηγανιτή πατάτα!❤
ΑπάντησηΔιαγραφήτι ωραία ιδέα..μπραβο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ τι μου κάνεις μεσημεριάτικα! Πράγματι καλοκαίρι μου μύρισε κι εμένα σαν την Ζίνα. Χταποδάκι ... από τους ωραιότερους μεζέδες ever!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://artdecorationcrafting.blogspot.gr/
A! Μιλάμε για πολύ ωραίο μεζέ. Αν ήταν και στα κάρβουνα θα ήταν σαφώς ακατάμαχητος χειμώνα και καλοκαίρι :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι όμορφο και πρωτότυπο μεζεδάκι! Να είχα τώρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη πρόταση κορίτσι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αγαπημένο μου θαλασσινό είναι το χταποδάκι. Ωραία πρόταση σερβιρίσματος το καλαμάκι. Διαφορετικό!
ΑπάντησηΔιαγραφή