Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018
Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018
Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018
Sushi-Σούσι
Το σούσι είναι παραδοσιακό Ιαπωνικό φαγητό και έχει ως βάση το ξυδάτο ρύζι (σάρι), το οποίο συνδυάζεται με άλλα υλικά, που αποκαλούνται νέτα. Συνήθως αυτά τα άλλα υλικά είναι θαλασσινά και ψάρια. Το μάκι σούσι (που σημαίνει τυλιχτό σούσι) είναι κυλινδρικού σχήματος, το οποίο επιτυγχάνεται με τη χρήση ένος σκεύους που μοιάζει με χαλί από μπαμπού. Το περιτύλιγμα είναι συνήθως από φύκια (νόρι). Μέσα στο μάκι υπάρχει ρύζι μαζί με ωμό ψάρι, καβούρι ή γαρίδα, καθώς και τραγανά κομμάτια από λαχανικά ή φρούτα, όπως αβοκάντο και αγγούρι. Το μάκι αρχικά είναι ένας μακρύς κύλινδρος, ο οποίος μετά κόβεται σε μικρότερα κομμάτια.(Πηγή)
Ετικέτες
γουασάμπι,
πως φτιάχνουμε σούσι,
ρύζι,
σόγια σως,
σούσι,
συνταγές,
φύκια,
california,
maki,
sushi,
Sweet chili sauce,
wasabi
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)