Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ καρότου

Τα μοσχαρίσια μάγουλα, αν δεν τα έχετε δοκιμάσει , προτείνω να το κάνετε έστω για μια φορά.
Πρόκειται για μυ στην περιοχή του μοσχαρίσιου μάγουλου της μοσχαροκεφαλής. Περιέχουν κολλαγόνο και αν μαγειρευτούν σωστά, γίνονται τρυφερά και μαλακά.


Υλικά:

1 κιλό μοσχαρίσια μάγουλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
500 γραμμάρια βοδινό ζωμό
2 φύλλα δάφνης
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού ντοματοπελτέ
Αλάτι
Πιπέρι
Κόλιανδρο αποξηραμένο

Για τον πουρέ καρότου:

500 γραμμάρια καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες
150 γραμμάρια νερό
100 γραμμάρια βούτυρο
Λίγο αλάτι
Λίγο αποξηραμένο κόλιανδρο
Λίγες σταγόνες από lime ή λεμόνι


Εκτέλεση:

Κόβουμε τα μάγουλα σε μικρότερα κομμάτια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο στη χύτρα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά, "ξύνοντας" τον πάτο με ξύλινη κουτάλα , για να ξεκολλήσουν τυχόν υπολείμματα κρέατος, τα οποία προσδίδουν γεύση. Σβήνουμε με κόκκινο ξηρό κρασί, καλής ποιότητας, προσθέτουμε το ζωμό, τη δάφνη, τον ντοματοπελτέ, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και κόλιανδρο, Ανακατεύουμε και κλείνουμε καλά και σωστά τη χύτρα. Μόλις σηκωθεί η βαλβίδα, σε 20-25' τα μάγουλα θα είναι έτοιμα.

Ενώ μαγειρεύετε το κρέας παράλληλα φτιάχνουμε και τον πουρέ. Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε τα καρότα, το νερό, το βούτυρο. Μόλις μαλακώσουν και βράσουν τα κάνουμε πουρέ με το ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε λίγο αλάτι, κόλιανδρο και χυμό απο lime ή λεμόνι.



2 σχόλια: