Δροσερό και αρωματικό! Ότι πρέπει για το καλοκαιράκι.
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι "Κρι Κρι" ή "Κορυφή"
2 αγγούρια
3 μικρές σκελίδες σκόρδο ή 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
10 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα
Λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι μαζί με τα αγγούρια, τα οποία τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι "Κρι Κρι" ή "Κορυφή"
2 αγγούρια
3 μικρές σκελίδες σκόρδο ή 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
10 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα
Λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι μαζί με τα αγγούρια, τα οποία τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Στη συνέχεια τρίβουμε τις σκελίδες επίσης στο τρίφτη και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Βάζουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το δυόσμο, τον άνιθο και ανακατεύουμε καλά. Συντηρείται στο ψυγείο, αλλά καταναλώνεται πολύ γρήγορα και ευχάριστα απο όλες τις ηλικίες.
Τζατζίκι, το πιο υγιεινό και δροσερό ντιπ για τα σνακ του καλοκαιριού (και του χειμώνα, και του χειμώνα.....)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑριάδνη, είναι το αγαπημένο μου!!
:-)
Μου αρέσει πολύ το Τζατζίκι
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Αν δεν έχω να βγω το βράδυ, το τρώω με το κουτάλι χαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήλατρεμενο!!!!! καμια φορα βαζω και τριμμα απο καροτο και ειναι τελειο!
ΑπάντησηΔιαγραφή