Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Ντοματόρυζο με σχινόπρασο και ξύσμα λεμονιού


Το φαγάκι αυτό η γιαγιά μου το έφτιαχνε το φθινόπωρο και το χειμώνα σαν σούπα. Εγώ το έφερα στα μέτρα μου, σε μια καλοκαιρινή εκδοχή μιας παραδοσιακής συνταγής.
Υλικά:

250 γρ. ρύζι τύπου Καρολίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
500 γρ. ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κύβο λαχανικών
Λίγο ελαιόλαδο
500 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Κόλιανδρο
Σχινόπρασο κατά βούληση
Ξύσμα απο 1 λεμόνι

Σοτάρουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, το οποίο έχουμε ξεπλύνει με νερό, τις ντομάτες και το νερό. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και τον κόλιανδρο. Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι, βάζουμε τον κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με το σχινόπρασο και το ξύσμα λεμονιού


7 σχόλια:

  1. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να σου πω την αλήθεια αλλά φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον! Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι μου θύμισες!!!!
    Και η μαμά μου το έφτιαχνε αλλά χωρίς κόλιανδρο και σχινόπρασο!!
    Θα το ξαναβάλω στο μενού με την δική σου εκδοχή!!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πώς μου ξέφυγε αυτό;;;!! Τι τέλειο πιάτο, τι ωραίο, αρωματικό και θρεπτικό φαγάκι! Και το ξύσμα λεμονιού στο τέλος! Καταπληκτικό! Πρέπει να το φτιάξω ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή