Ένα εύκολο και γρήγορο μεζεδάκι που ταιριάζει με ούζο, τσίπουρο ακόμη και κρασί.
Στις Σέρρες φτιάχνουμε λογιών λογιών καβουρμάδες. Ο συγκεκριμένος είναι με βουβαλίσιο κρέας και λίγα λιπαρά. Σκεφτόμουν με τι υλικά θα ταίριαζε και η ιδέα ήρθε. Είχα κατίκι Δομοκού, φέτα και φρέσκια ντομάτα. Πρόσθεσα και λίγη Πηλιορίτικη ρίγανη και το πιάτο ολοκληρώθηκε.
Υλικά
200 γραμμάρια καβουρμά κομμένο σε κύβους
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κατίκι
200 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κύβους
1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κύβους
Ρίγανη
Σε μικρό πήλινο σκεύος προσθέτω όλα τα υλικά και ανακατεύω. Το βάζω για 2-3 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύω ξανά και σερβίρω.
Πω πω!! τέλειο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! Θα την φτιάξω αύριο!
ΑπάντησηΔιαγραφήμου έρχεται να αντιγράψω το προηγούμενο σχόλιο, αλλά λέω να πρωτοτυπήσω!! :D :D
ΑπάντησηΔιαγραφήυπέροχο το έκανες!
καλό βράδυ!
Τέλειο μεζεδάκι για ουζάκι!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜία δύο φορές να έχω φάει καβουρμά και αυτό παλιά. Η συνταγή δείχνει τόσο νόστιμη, είναι και Κυριακή.. ταιριάζει. :)) Καλή συνέχεια Αριάδνη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦέρνω ούζο φέρε τον μεζέ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ και να είχα μία πιρουνιά τώρα! Ότι πρέπει με τη φάβα που μαγειρεύω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ιδιαίτερη αυτή η συνταγή σου Αριάδνη μου,φαντάζομαι τι χαρά θα κάνει ο ουρανίσκος μας....φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πεντανόστιμο
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Αυτό το πιάτο θα το λατρέψει σίγουρα ο καλός μου.
ΑπάντησηΔιαγραφή