Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Καβουρμάς με κατίκι, φέτα, φρέσκια ντομάτα και ρίγανη



Ένα εύκολο και γρήγορο μεζεδάκι που ταιριάζει με ούζο, τσίπουρο ακόμη και κρασί.
Στις Σέρρες φτιάχνουμε λογιών λογιών καβουρμάδες. Ο συγκεκριμένος είναι με βουβαλίσιο κρέας και λίγα λιπαρά. Σκεφτόμουν με τι υλικά θα ταίριαζε και η ιδέα ήρθε. Είχα κατίκι Δομοκού, φέτα και φρέσκια ντομάτα. Πρόσθεσα και λίγη Πηλιορίτικη ρίγανη και το πιάτο ολοκληρώθηκε.

Υλικά

200 γραμμάρια καβουρμά κομμένο σε κύβους
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κατίκι
200 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κύβους
1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κύβους
Ρίγανη



Σε μικρό πήλινο σκεύος προσθέτω όλα τα υλικά και ανακατεύω. Το βάζω για 2-3 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύω ξανά και σερβίρω.


10 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! Θα την φτιάξω αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μου έρχεται να αντιγράψω το προηγούμενο σχόλιο, αλλά λέω να πρωτοτυπήσω!! :D :D
    υπέροχο το έκανες!
    καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μία δύο φορές να έχω φάει καβουρμά και αυτό παλιά. Η συνταγή δείχνει τόσο νόστιμη, είναι και Κυριακή.. ταιριάζει. :)) Καλή συνέχεια Αριάδνη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ και να είχα μία πιρουνιά τώρα! Ότι πρέπει με τη φάβα που μαγειρεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ιδιαίτερη αυτή η συνταγή σου Αριάδνη μου,φαντάζομαι τι χαρά θα κάνει ο ουρανίσκος μας....φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το πιάτο θα το λατρέψει σίγουρα ο καλός μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή