Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Μαροκινό κοτόπουλο με βερίκοκα και πιλάφι λαχανικών Agrino Bistro


Μου αρέσει να δοκιμάζω νέες γεύσεις από όλες τις κουζίνες του κόσμου. Σε δήλωσα συμμετοχή σε διαγωνισμό της Agrino και κέρδισα ένα κουτί γεμάτο από τη νέα σειρά Agrino Bistro, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ. Επέλεξα να συνοδεύσω το κοτόπουλο με πιλάφι λαχανικών.
Υλικά για 2 άτομα:

2 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο και δέρμα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
μισή κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη ή φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Μία πρέζα κάρδαμο
1 κούπα ζωμό κοτόπουλου
Μισή κούπα κομμένα βερίκοκα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουταλιά μέλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φιλέ αμυγδάλου και φρέσκο κρεμμυδάκι (για τη διακόσμηση)

1 φακελάκι Agrino Bistro Πιλάφι Λαχανικά


Εκτέλεση:

Κόβουμε τα στήθη σε κύβους και αλατοπίπερώνουμε. Σε τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε να κάνουμε τη σάλτσα. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το τζίντζερ, τη κανέλα, το κύμινο, το κάρδαμο και ανακατεύουμε. Μετά απο μερικά δευτερόλεπτα προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε με αυγογδάρτη. Ρίχνουμε τα βερίκοκα, το χυμό λεμονιού, το μέλι και ανακατεύουμε. Μετά από 5 λεπτά και αφού έχει "δέσει" η σάλτσα, προσθέτουμε τα σοταρισμένα κομμάτια κοτόπουλου, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε το πιλάφι σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Στήνουμε το πιάτο, πασπαλίζοντας με φιλέ αμυγδάλου και φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.  

2 σχόλια:

  1. συγχαρητήρια, πάντα πρωτιές... και χαρές...

    καλο καλοκαίρι φίλη..με ωραία εδέσματα... και καλές βουτιές... με υγεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή