Χοιρινό κότσι με πατάτες και καρότα στο φούρνο, τόσο τρυφερό και μαλακό όσο κανένα.
Υλικά:
2 κότσια χοιρινά
1 κύβο κότας
Μισό ποτήρι ηλιέλαιο
Μισό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
Πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά
Μείγμα μπαχαρικών για κρέας
Δενδρολίβανο
Κόλιανδρο αποξηραμένο
Ρίγανη
4-5 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε χονδρές ροδέλες
Σάλτσα μπάρμπεκιου (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι λιώνουμε τον κύβο κότας με ένα πιρούνι και τον ανακατεύουμε με το ηλιέλαιο. Απλώνουμε το μείγμα στα κότσια. Τα βάζουμε στο ταψί ή σε γάστρα και περιχύνουμε με το κρασί. Πασπαλίζουμε με πάπρικα, μείγμα μπαχαρικών για κρέας, δενδρολίβανο, κόλιανδρο, ρίγανη. Καλύπτουμε με το καπάκι, αν χρησιμοποιήσουμε γάστρα ή με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο για απλό ταψί. Προαιρετικά αποθηκεύουμε στο ψυγείο και την επόμενη μέρα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και καλυμμένο το ταψί για 2 ώρες στους 180oC στον αέρα. Βγάζουμε απο το φούρνο και προσθέτουμε τις πατάτες και το καρότο. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180oC στον αέρα για ακόμη 1 ώρα. Αν θέλουμε να ροδοκοκκινίσουν στην επιφάνεια το κότσι και τα λαχανικά, ανεβάζουμε πιο ψηλά το ταψί στη σχάρα, του φούρνου και ψήνουμε για λίγα λεπτά (10' περίπου) ακόμη στο γκρίλ ακάλυπτα. Σερβίρουμε με σάλτσα μπάρμπεκιου.
Extra tip: Λίγο πριν βάλετε τα κότσια στο γκρίλ, αλείψτε τα με σάλτσα μπάρμπεκιου για να τα απογειώσετε γευστικά.
Υλικά:
2 κότσια χοιρινά
1 κύβο κότας
Μισό ποτήρι ηλιέλαιο
Μισό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
Πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά
Μείγμα μπαχαρικών για κρέας
Δενδρολίβανο
Κόλιανδρο αποξηραμένο
Ρίγανη
4-5 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε χονδρές ροδέλες
Σάλτσα μπάρμπεκιου (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι λιώνουμε τον κύβο κότας με ένα πιρούνι και τον ανακατεύουμε με το ηλιέλαιο. Απλώνουμε το μείγμα στα κότσια. Τα βάζουμε στο ταψί ή σε γάστρα και περιχύνουμε με το κρασί. Πασπαλίζουμε με πάπρικα, μείγμα μπαχαρικών για κρέας, δενδρολίβανο, κόλιανδρο, ρίγανη. Καλύπτουμε με το καπάκι, αν χρησιμοποιήσουμε γάστρα ή με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο για απλό ταψί. Προαιρετικά αποθηκεύουμε στο ψυγείο και την επόμενη μέρα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και καλυμμένο το ταψί για 2 ώρες στους 180oC στον αέρα. Βγάζουμε απο το φούρνο και προσθέτουμε τις πατάτες και το καρότο. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180oC στον αέρα για ακόμη 1 ώρα. Αν θέλουμε να ροδοκοκκινίσουν στην επιφάνεια το κότσι και τα λαχανικά, ανεβάζουμε πιο ψηλά το ταψί στη σχάρα, του φούρνου και ψήνουμε για λίγα λεπτά (10' περίπου) ακόμη στο γκρίλ ακάλυπτα. Σερβίρουμε με σάλτσα μπάρμπεκιου.
Extra tip: Λίγο πριν βάλετε τα κότσια στο γκρίλ, αλείψτε τα με σάλτσα μπάρμπεκιου για να τα απογειώσετε γευστικά.
καλές γιορτές γλυκιά μου
ΑπάντησηΔιαγραφήνα περάσετε όμορφα
Νοστιμότατη επιλογή για το γιορτινό τραπέζι! Γεια στα χέρια σου. Καλά Χριστούγεννα με υγεία κ ευτυχία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖωγραφίζεις, λέμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή'Γεια στα χρυσά σου τα χεράκια!!!
Τα ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ μου, Αριαδνάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥστερα απο πολυυυυ καιρο περασα απο εδω για να αφησω τις ευχες μου .ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεια και ολα τα καλα.Να εισαι παντα καλα!!!!🌟🎄
προσωπικά αφού είναι πολύ δύσκολο να βρεις καλο κοτσι και σαλτσα, πήρα φρεσκα από το φυλλαδιο ΑΒ Βασιλοπουλο που είναι και σε προσφορά
ΑπάντησηΔιαγραφή