Μελομακάρονα αρωματισμένα με πορτοκάλι και επικάλυψη σοκολάτας κόλαση!!!!!!!
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
400 γραμμάρια σπορέλαιο
400 γραμμάρια φυσικό χυμό πορτοκαλιού
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός απο το μέλι, να βράσουν. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, το φυσικό χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη άχνη, το ελαιόλαδο, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη σόδα φαγητου και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε με τα χέρια για λίγο. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε για 20' περίπου στους 200oC. Μόλις είναι έτοιμα τα σιροπιάζουμε (ζεστά μελομακάρονα σε κρύο σιρόπι) και πασπαλίζουμε με τα καρύδια. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το ηλιέλαιο και περιχύνουμε.
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
400 γραμμάρια σπορέλαιο
400 γραμμάρια φυσικό χυμό πορτοκαλιού
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
Ξύσμα απο δύο πορτοκάλια
Ξύσμα απο δύο πορτοκάλια
Για το σιρόπι:
500 γραμμάρια νερό
600 γραμμάρια ζάχαρη
200 γρ. μέλι
2 στικ κανέλας
2 ολόκληρα γαρίφαλα
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
600 γραμμάρια ζάχαρη
200 γρ. μέλι
2 στικ κανέλας
2 ολόκληρα γαρίφαλα
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα:
Σπασμένα καρύδια
200 γραμμάρια κουβερτούρα
1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός απο το μέλι, να βράσουν. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, το φυσικό χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη άχνη, το ελαιόλαδο, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη σόδα φαγητου και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε με τα χέρια για λίγο. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε για 20' περίπου στους 200oC. Μόλις είναι έτοιμα τα σιροπιάζουμε (ζεστά μελομακάρονα σε κρύο σιρόπι) και πασπαλίζουμε με τα καρύδια. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το ηλιέλαιο και περιχύνουμε.
Εεεδώωω είμαστεεε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω, ρε 'συ! Όνειρο! Χάρμα!
Και πορτοκαλάκι και σοκολάτα!
Λιώνω! Αγαπώ!
'Γεια στα χεράκια σου!!!
ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ άπειρα, Αριαδνάκι μου!
Αμαν τι μας κανεις με ταψσοκολατενια σου μελομακαρονα...μμμμ.. παρ ολο που ειμαι του παραδοσιακου δεν λεω οχι και στις σοκολατενιες ιδέες..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλα να περνας φτιαχνοντας λιχουδιες...φιλακιαααα!!!
Πω πω το αγαπημένο μου γιορτινό γλυκό με σοκολάτα! Τέλειο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου! Φέτος θα φτιάξω και εγώ.. το πήρα απόφαση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ! Μακράν το αγαπημένο μου (χριστουγεννιάτικο) γλυκό! Για να μην νιώθω τρελές τύψεις κι ενοχές, τα φτιάχνω με μαύρο αλεύρι και χωρίς ζάχαρη, και με μαύρη σοκολάτα (και πάλι είναι τέλεια!) Πολλά φιλιά! ✿
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα τι ομορφ που ειναι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://dinamighty.com/