Σπιτική μαρμελάδα μήλου με τζίντζερ για να συνοδεύετε πιατέλα με κίτρινα τυριά, σαν επικάλυψη σε τσίζκέικ ή ακόμη και για τους πιο τολμηρούς να το προσθέσετε σε Sandwich ή burgers.
Υλικά
2 κιλά μήλα ξεφλουδισμενα και κομμένα σε μικρά κομματάκια
2 κιλα ζάχαρη
2 βανιλίνες
1 κουταλάκι φρέσκο ψιλοκομμένο τζίντζερ (προαιρετικά)
Χυμό από μισό φρέσκο λεμόνι
Βάζουμε τα μήλα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτουν σε μέτρια φωτιά, χωρίς νερό.
Μόλις μαλακώσουν τα μήλα, προσθέτουμε τις βανιλίνες,το φρέσκο τζίντζερ και το χυμό από φρέσκο λεμόνι.
Στη συνέχεια κατεβάζουμε τη κατσαρόλα απ' τη φωτιά και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ. Αφήνουμε να βράσει για 5' ακόμη σε μέτρια φωτιά και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Υλικά
2 κιλά μήλα ξεφλουδισμενα και κομμένα σε μικρά κομματάκια
2 κιλα ζάχαρη
2 βανιλίνες
1 κουταλάκι φρέσκο ψιλοκομμένο τζίντζερ (προαιρετικά)
Χυμό από μισό φρέσκο λεμόνι
Βάζουμε τα μήλα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτουν σε μέτρια φωτιά, χωρίς νερό.
Μόλις μαλακώσουν τα μήλα, προσθέτουμε τις βανιλίνες,το φρέσκο τζίντζερ και το χυμό από φρέσκο λεμόνι.
Στη συνέχεια κατεβάζουμε τη κατσαρόλα απ' τη φωτιά και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ. Αφήνουμε να βράσει για 5' ακόμη σε μέτρια φωτιά και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Το τζίντζερ με την ιδιαίτερη γεύση του θα πρέπει να κάνει αυτή τη μαρμελάδα τόσο διαφορετικΉ!!
ΑπάντησηΔιαγραφή