Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Χούμους με παντζάρι

Γεύση της Ανατολής στην κουζίνα σας!
Υλικά:

200 γραμμάρια βρασμένα και αποφλοιωμένα ρεβύθια

300 γραμμάρια βρασμένο παντζάρι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

2 κουταλιές της σούπας ταχίνι

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο σκόρδο ή 1 μικρή σκελίδα σκόρδου

Αλάτι

Πιπέρι

Κύμινο

Αποξηραμένο κόλιανδρο

Χυμό από μισό λεμόνι

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο multi και χτυπήστε τα ,για να γίνει ένα ομοιόμορφο dip.

Tips

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια όλο το βράδυ μέσα σε αρκετό νερό και μαγειρική σόδα. Ξεπλένουμε καλά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Κρατήστε λίγο από το νερό, μέσα στο οποιο έβρασαν τα ρεβύθια.Έτσι ώστε αν μας βγει αρκετά συμπαγές το dip και δεν μπορεί να χτυπηθεί στο multi, να προσθέσουμε και να αραιώσουμε ελαφρά το χούμους.

Στα μπαχαρικά δεν δίνω αναλογίες για να τα προσθέσετε σύμφωνα με τη δική σας προτίμηση.

4 σχόλια:

  1. το ειδα και στο φβ το πιατο σου, αγαπη
    εξαιρετικο
    συγχαρητηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο αυτό το παντζαρένιο χούμους. Έχω φάει φακές με παντζάρια, με ρεβύθια όχι. Ωραίο και το food styling!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου, Αριάδνη!
    Δεν ήξερα/θυμόμουν ότι έχεις και blog με μαγειρική!
    Πολύ ωραίο!
    υγ: Το παντζάρι είναι αγαπημένη τροφή :) Θα τη δοκιμάσω τη συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή