Καλαμάρια στο φούρνο γεμιστά με ρύζι, φέτα και χυμό λεμονιού.
Υλικά:
1 κιλό καλαμάρια κατεψυγμένα ή φρέσκα καθαρισμένα
1 κρεμμύδι ξερο ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
Μισό φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι
1 φέτα λευκο τυρί τριμμένο (πάχος 1 δάχτυλο)
Μισο φλυτζάνι ρετσίνα
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Κόλιανδρο
Οδοντογλυφίδες
Χυμό απο λεμόνι
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε το ρυζι, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με τη ρετσίνα. Αν δούμε ότι δεν έχει βράσει το ρύζι και τα υγρά της ρετσίνας τελειώνουν προσθέτουμε λίγο νερό. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το κόλιανδρο και περιμένουμε μέχρι να βρασει ελαφρα το ρύζι. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε απο τη φωτιά. Όταν κρυώσει προσθέτουμε τη τριμμένη φέτα/λευκό τυρί. Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με ένα μικρό κουταλάκι και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Τα τοποθετούμε σε ταψί και περιχύνουμε με λίγο νερό, χυμό λεμόνι και πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά περίπου. Ο χρόνος αυτός όμως είναι ενδεικτικός και ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος των θαλασσινών, οπότε μόλις ροδίσουν να ξέρετε πως είναι έτοιμα.
Υλικά:
1 κιλό καλαμάρια κατεψυγμένα ή φρέσκα καθαρισμένα
1 κρεμμύδι ξερο ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
Μισό φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι
1 φέτα λευκο τυρί τριμμένο (πάχος 1 δάχτυλο)
Μισο φλυτζάνι ρετσίνα
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Κόλιανδρο
Οδοντογλυφίδες
Χυμό απο λεμόνι
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε το ρυζι, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με τη ρετσίνα. Αν δούμε ότι δεν έχει βράσει το ρύζι και τα υγρά της ρετσίνας τελειώνουν προσθέτουμε λίγο νερό. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το κόλιανδρο και περιμένουμε μέχρι να βρασει ελαφρα το ρύζι. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε απο τη φωτιά. Όταν κρυώσει προσθέτουμε τη τριμμένη φέτα/λευκό τυρί. Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με ένα μικρό κουταλάκι και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Τα τοποθετούμε σε ταψί και περιχύνουμε με λίγο νερό, χυμό λεμόνι και πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά περίπου. Ο χρόνος αυτός όμως είναι ενδεικτικός και ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος των θαλασσινών, οπότε μόλις ροδίσουν να ξέρετε πως είναι έτοιμα.
πολύ ωραία.. τα καλαμάρια... ειναι αγαπημένα μου... από μικρας ηλικιας!!! ...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή μας όρεξη!!! <3
Σούπερ φαγητό τα γεμιστά καλαμάρια και αρωματισμένα με τον αγαπημένο μου κόλιανδρο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Χρονιά Αριάδνη!!
Μου αρέσει πολύ η γέμιση και τα καλαμαράκια δείχνουν πολύ μαλακά και ζουμερά!!!! Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα θα το δοκιμάσω!!!
Φιλιά!
Τέλεια φαίνονται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα έχεις μια χρονιά γεμάτη νοστιμιές σαν τις συνταγές σου!!!
Φιλάκια!!!!
Καλή χρονιά! Ωραία συνταγή για αποχή από το κρέας ύστερα από τις γιορτές, έχει και πολλά αρωματικά που μου αρέσουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε καλώ σε ένα blogoπαιχνιδάκι έτσι για το καλό του νέου blogoχρόνου, αν έχεις όρεξη, δες εδώ: http://chefkang.blogspot.gr/2015/01/blog-post_7.html
Και σαν μεζεδάκι μα και σαν κυρίως πιάτο, είναι σούπερ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Φαίνεται τόσο λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο, κορίτσι μου!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και... χιονισμένα!
καλημερα! χρονια πολλα! καλη χρονια! με υγεια και οτι αλλο επιθυμεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμ, νοστιμότατα! Καλή χρονιά να έχεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα κααλαμάρια ένα πολύ νόστιμο φαγητό που πιστεύω ότι αρέσει σε πολλούς.Ωραία η γέμιση και αρωματισμένη με τον υπέροχο κόλιανδρο....σλουπ.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα!!! Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήmiam, to kalamari einai to mono thalassino pou trww, sunithos tiganito alla tha m areze k se auth thn ekdoxh !
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα τι ωραία φωτογράφιση μας έκανες εδώ??Αλλά και η συνταγή σου είναι μούρλια!! Μπράβο κούκλα!
ΑπάντησηΔιαγραφή