Τα μπιφτέκια ή κεφτεδάκια αρέσουν πολύ. Σας έχω μια διαφορετική εκδοχή αρωματισμένα με ούζο και φετούλα!
Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (μπορείτε να βάλετε και ανάμεικτο με ό,τι κρέας θέλετε)
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό στο multi
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 αυγό
1 φλυτζανάκι του καφέ φρέσκο γάλα
Σχεδόν 1 φλυτζανάκι του καφέ ούζο ή τσίπουρο
Τριμμένη φρυγανια (όση πάρει, για να γίνει αφράτος ο κιμάς και όχι πολύ σκληρός)
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
Σουμάκ
Κόλιανδρο
Κύμινο
Φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)
Μισό κιλό φέτα κομμένη σε κυβάκια
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε μια πλαστική λεκάνη, ΕΚΤΟΣ από τη φέτα. Ο κιμάς είναι έτοιμος μόλις μπορέσουμε να πλάσουμε ένα μπιφτεκάκι , δίχως να μας διαλυθεί. Προσοχή στη φρυγανιά, θέλουμε να γίνει αφράτος ο κιμάς και όχι "πέτρα". Αν έχουμε χρόνο το αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξουν, τα αρώματα με το κρέας. Αν δεν έχουμε σχηματίζουμε τα μπιφτέκια και στο καθένα βάζουμε 3-4 κυβάκια φέτα. Τα βάζουμε στο ταψί και τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νεράκι έτσι ώστε να υπάρχουν υγρά στο ταψί και να μη μας κολλήσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο.
Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (μπορείτε να βάλετε και ανάμεικτο με ό,τι κρέας θέλετε)
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό στο multi
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 αυγό
1 φλυτζανάκι του καφέ φρέσκο γάλα
Σχεδόν 1 φλυτζανάκι του καφέ ούζο ή τσίπουρο
Τριμμένη φρυγανια (όση πάρει, για να γίνει αφράτος ο κιμάς και όχι πολύ σκληρός)
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
Σουμάκ
Κόλιανδρο
Κύμινο
Φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)
Μισό κιλό φέτα κομμένη σε κυβάκια
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε μια πλαστική λεκάνη, ΕΚΤΟΣ από τη φέτα. Ο κιμάς είναι έτοιμος μόλις μπορέσουμε να πλάσουμε ένα μπιφτεκάκι , δίχως να μας διαλυθεί. Προσοχή στη φρυγανιά, θέλουμε να γίνει αφράτος ο κιμάς και όχι "πέτρα". Αν έχουμε χρόνο το αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξουν, τα αρώματα με το κρέας. Αν δεν έχουμε σχηματίζουμε τα μπιφτέκια και στο καθένα βάζουμε 3-4 κυβάκια φέτα. Τα βάζουμε στο ταψί και τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νεράκι έτσι ώστε να υπάρχουν υγρά στο ταψί και να μη μας κολλήσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο.
Θα τα δοκιμάσω με ρακί, καθώς δεν μου αρέσει ο γλυκάνισος! Πρέπει να είναι πολύ νόστιμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ούζο είναι που δίνει ένα υπέροχο και ελαφρύ άρωμα στα μπιφτέκια και τα κάνει πιο αφράτα.Το έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές και σε άλλες συνταγές.Πάντα δίνει μια πιο ιδιαίτερη γεύση. Σ'ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται 5νόστιμο!!! Το ούζο πιστεύω ότι θα πηγαίνει πολύ με τα μπιφτέκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δοκιμάω!!!
Φιλάκια!!!
Πωπω μυρωδιές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή'Γεια στα χέρια σου, κορίτσι μου!
Νομίζω πως με ούζο θα είναι... sssuper!
;-)
ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
εκπληκτικό.. λαικ μπιφτέκια, λάικ ουζο..λαικ... φεταα... ωΩωω... άψογα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό βραδυ, ευχαριστώ για τα σχολια..παντου!!
Ουζάκι ε? Σε μπιφτεκάκι δεν το έχω βάλει αλλά είμαι σίγουρη πως θα είναι τέλειο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήNext time θα μεθύσω τον κιμά μου λοιπόν, χαχαχα
Σε φιλώ <3
Τα μπιφτέκια με ούζο είναι πραγματικά πολύ αφράτα και νόστιμα και με τη φέτα μέσα έχτρα νοστιμιά!!!! Καταπληκτικό φαγάκι Αριάδνη μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Τι λαχταριστό φαγάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ όταν τα γεμίζω με φέτα, τους προσθέτω και πιπεριές και κάποιες φορές πατέ ελιάς ή ελίτσες!
Φιλιά Αριάδνη μου, καλή βδομάδα!
Αριάδνη μου στείλε μου την διεύθυνσή σου στο mail μου για να σου στείλω την κάρτα και το γουράκι που σου άρεσε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα!!!
Φιλάκια!!
ουζο??? σοβαρα??? θα το δοκιμασω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ούζο πάει πολύ στα μπιφτέκια ! Αν δεν έχουμε ούζο μπορούμε άραγε λίγο γλυκάνισο ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά και νόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩχ Παναγία μου, τι ομορφιά! Εγώ πάντως ούζο βάζω στην πέρκα φούρνου! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήwow μα τι εναλλακτική! θα πω στη μαμα μου να το δοκιμάσει!
ΑπάντησηΔιαγραφή