Τα καλαμάρια έχουν μια ιδιαίτερη μαστιχωτή γεύση που μου αρέσει πολύ.
Υλικά:
3 καλαμάρια καθαρισμένα
Αγουρέλαιο μισό ποτήρι του κρασιού
Αλάτι Ιμαλαϊων
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Λίγο κουρκουμά
Λίγο κόλιανδρο
Λίγο θυμάρι
1 lime
1 σφηνάκι ρούμι
1 κουταλιά της σούπας σόδα φαγητού
Σε μια λεκάνη αφήνουμε τα καθαρισμένα καλαμάρια σε νερό και σόδα φαγητού, να μαλακώσουν για 1 ώρα περίπου. Έπειτα τα ξεπλένουμε, και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με λίγο νερό και το μισό σφηνάκι ρούμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC στον αέρα μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα βαθύ πιάτο, ρίχνουμε το αγουρέλαιο, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, το θυμάρι, το ρούμι , το lime και ανακατεύουμε καλά είτε με πηρούνι , είτε με αυγοδάρτη μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και να δέσει η σώς. Σερβίρουμε τα καλαμάρια πριν κρυώσουν και περιχύνουμε με τη σως. Τα αρώματα θα σας συνεπάρουν, δοκιμάστε το και με καλαμάρια ψημμένα στα κάρβουνα!
Υλικά:
3 καλαμάρια καθαρισμένα
Αγουρέλαιο μισό ποτήρι του κρασιού
Αλάτι Ιμαλαϊων
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Λίγο κουρκουμά
Λίγο κόλιανδρο
Λίγο θυμάρι
1 lime
1 σφηνάκι ρούμι
1 κουταλιά της σούπας σόδα φαγητού
Σε μια λεκάνη αφήνουμε τα καθαρισμένα καλαμάρια σε νερό και σόδα φαγητού, να μαλακώσουν για 1 ώρα περίπου. Έπειτα τα ξεπλένουμε, και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με λίγο νερό και το μισό σφηνάκι ρούμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC στον αέρα μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα βαθύ πιάτο, ρίχνουμε το αγουρέλαιο, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, το θυμάρι, το ρούμι , το lime και ανακατεύουμε καλά είτε με πηρούνι , είτε με αυγοδάρτη μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και να δέσει η σώς. Σερβίρουμε τα καλαμάρια πριν κρυώσουν και περιχύνουμε με τη σως. Τα αρώματα θα σας συνεπάρουν, δοκιμάστε το και με καλαμάρια ψημμένα στα κάρβουνα!
αγαπημένα καλαμάρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήάμα έχει ρούμι... τι να πω! .... φαντάζομαι θα΄ναι ΤΕΛΕΙΟ!!!!
καλό βραδυ, χάρηκα που περασες, και τα είπαμε! <3
ουαου ρουμι στα καλαραμακια!!!!θελω να τα δοκιμασω τωωωρααα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλο σου κου φιλακια!!!
Ό,τι φτιάχνεις είναι τόσο αρωματικό !! Κόλιανδρος, θυμάρι, ρούμι, lime, κουρκαμάς !! Τι να πω !! Θα ναι πεντανόστιμο !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εμένα μου αρέσουν Αριάδνη μου αλλά δεν μου έστειλες πιάτο, χαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σάλτσα είναι σούπερ!!
δεν την εχω δοκιμασει ποτε τη συνταγη αυτη...και φαινεται πεντανοστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλαμάρια μουσταρδάτα με ρούμι ..... εγκρίνω κι επαυξάνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Και μόνο που βλέπω τα υλικά, καταλαβαίνω το ποσο νόστιμα είναι τα καλαμάρια σου! Σούπερ συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο.
ه° ✿ミ
ΑπάντησηΔιαγραφήMuito bom mesmo!!!
Ótimo sábado!
Bom fim de semana!
Beijinhos do Brasil.
✿╮
╰✿✿ه° ✿
Όμορφη συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Πολύ ωραία τα καλαμαράκια σου, και η σάλτσα είναι υπέροχη, μου αρέσουν όλα τα υλικά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ!
Τρελαίνομαι για καλαμάρια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια συνταγή!!!
Καλό σ/κ!!
Ετσι για να την σπασω στο Νικο που δεν τρωει "περιεργα" θα το φτιαξω οπωσδηποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφή