Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Cheesecake bueno

Τραγανή βάση, με λαχταριστή κρέμα bueno και αμαρτωλό γλάσο σοκολάτας!
Υλικά:

Για τη βάση:

1 πακέτο μπισκότα digestive (300 γραμμάρια)
150 γραμμάρια μαργαρίνη

Για την κρέμα:

1 κουτάκι σε κονσέρβα Morfat σαντιγι (250 γραμμαρια)
1 σφηνάκι ουίσκι
100 γραμμάρια κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
400 γραμμάρια τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
3 κουταλιές της σούπας κρέμα μπουένο (τη βρήκα χύμα σε κατάστημα που πουλά ξηρούς καρπούς)
5 συσκευασίες Kinder bueno

Για το γλάσο σοκολάτας: 

200 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομματάκια
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
1 κουταλιά της σούπας μέλι


Εκτέλεση:

Θρυματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα ρίχνουμε στη φόρμα για cheesecake με αποσπώμενη βάση γυρω στα 20 με 22 cm. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη ρίχνουμε στα μπισκότα, ενώ ανακατεύουμε καλά, ώστε να πάει σε όλα τα μπισκότα. Με ένα κουτάλι της σούπας ισιώνουμε και πιέζουμε τη βάση. Τοποθετούμε στο ψυγείο.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη σαντιγί με το ουίσκι. Σε ένα άλλο μπολ με το μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη να αφρατέψει για 2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα μπουένο και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1 λεπτό, για να ενσωματωθεί με το μείγμα μας. Ανακατεύουμε τη σαντιγί με το μείγμα της κρέμας και το ρίχνουμε πάνω απ τη μπισκοτένια βάση μας, ενω μέσα ρίχνουμε κομματάκια kinder bueno. Ισιώνουμε και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά του γλάσου σε μια κούπα και τη βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά (εναλλακτικά λιώνουμε με τη διαδικασία του μπεν μαρί) και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γλάσσο πάνω απο το cheececake, στολίζουμε με τα υπόλοιπα κομματάκια kinder bueno και το βάζουμε στο ψυγείο.


17 σχόλια:

  1. Κρέμα μπουένο?Υπάρχει τέτοιο πράγμα? Μου τράβηξες την προσοχή φιλενάδα. Το cheesecake πάντως είναι απίθανο!Τέλειο, τέλειο!!Κομμάτι έχω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Αριάδνη !
    Είναι λίγο βαρύ για μένα :-) αλλά μου αρέσει που στο γλάσο χρησιμοποίησες μέλι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρέμα μπουένο δεν ξέρω αν θα βρω πουθενά, αλλά αυτό που παρουσίασες είναι WOW!!!!!!!!
    Τέλειο φαίνεται! ΄Γεια στα χεράκια σου!
    Φιλί γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πεθαίνω για cheesecake και πόσο μάλλον για cheesecake με σοκολάτα! Αμαρτία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έντάξει λατρεύω bueno και θα το φτιάξω σίγουρα. Αν βάλω λικέρ αντί για ουίσκι θα έχει θέμα? Γιατί ουίσκι σπίτι μου δεν παίζει
    Όταν μπορέσεις πέρασε να παραλάβεις ένα βραβειάκι αν θες http://www.swanocean.gr/2015/09/liebster-award.html
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρακι μη βαζεις καθολου τοτε. Εβαλα ουισκι για να "σπασει" την πολυ γλυκα :) σε ευχαριστω πολυ, θα περασω μολις μπω απο το λαπτοπ μου. Τωρα ειμαι απο κινητο 😘

      Διαγραφή
  6. Βρε άτιμο παιδί, πάντα με κάνεις να μου τρέχουν τα σάλια, με αποτέλεσμα να φάω βούτυρο με μέλι, αφού δεν είχα τίποτα πιο κοντινό στη θεϊκή σου πρόταση! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. cheesecake δυναμίτης!! πολύ νόστιμο φαίνεται!
    καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοια κρέμα!
    Η ενδιαφέρουσα και λαχταριστή πληροφορία της ημέρας :)
    Το cheesecake πρέπει να είναι απίθανο και πολύ πλούσιο σε γεύση!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μουρλια! Φανατζομαι δεν εμεινε ουτε για δείγμα χα χα!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ενταξει...με εστειλες...λατρευω τα bueno και δεν τα ειχα σκεφτει καν σε γλυκο! τελειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πωπωωωωωω κόλαση σοκολάτας!!!! Μπράβο κοριτσάκι για την συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Από τις αγαπημένες μας γεύσεις κι αυτή η κρέμα bueno (δεν την ήξερα) θα του δίνει ιδιαίτερη γεύση!

    Μπράβο Αριάδνη!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. pw panagia m ariadni ti mas kaneis vradiatika, twra skotwnw gia gluko!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ ωραίο γλυκό, μου αρέσει η κρέμα bueno και ακόμα περισσότερο τα kinder bueno!!
    Kαλό σου βράδυ Αριάδνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι μου κάνεις απογευματιάτικα και είμαι ορκισμένη γλυκατζού! Φαίνεται λαχταριστό!
    Marylooo
    από:http://marylooo.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή