Τραγανή βάση, με λαχταριστή κρέμα bueno και αμαρτωλό γλάσο σοκολάτας!
Υλικά:
Για τη βάση:
1 πακέτο μπισκότα digestive (300 γραμμάρια)
150 γραμμάρια μαργαρίνη
Για την κρέμα:
1 κουτάκι σε κονσέρβα Morfat σαντιγι (250 γραμμαρια)
1 σφηνάκι ουίσκι
100 γραμμάρια κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
400 γραμμάρια τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
3 κουταλιές της σούπας κρέμα μπουένο (τη βρήκα χύμα σε κατάστημα που πουλά ξηρούς καρπούς)
5 συσκευασίες Kinder bueno
Για το γλάσο σοκολάτας:
200 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομματάκια
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Εκτέλεση:
Θρυματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα ρίχνουμε στη φόρμα για cheesecake με αποσπώμενη βάση γυρω στα 20 με 22 cm. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη ρίχνουμε στα μπισκότα, ενώ ανακατεύουμε καλά, ώστε να πάει σε όλα τα μπισκότα. Με ένα κουτάλι της σούπας ισιώνουμε και πιέζουμε τη βάση. Τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη σαντιγί με το ουίσκι. Σε ένα άλλο μπολ με το μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη να αφρατέψει για 2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα μπουένο και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1 λεπτό, για να ενσωματωθεί με το μείγμα μας. Ανακατεύουμε τη σαντιγί με το μείγμα της κρέμας και το ρίχνουμε πάνω απ τη μπισκοτένια βάση μας, ενω μέσα ρίχνουμε κομματάκια kinder bueno. Ισιώνουμε και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά του γλάσου σε μια κούπα και τη βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά (εναλλακτικά λιώνουμε με τη διαδικασία του μπεν μαρί) και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γλάσσο πάνω απο το cheececake, στολίζουμε με τα υπόλοιπα κομματάκια kinder bueno και το βάζουμε στο ψυγείο.
Υλικά:
Για τη βάση:
1 πακέτο μπισκότα digestive (300 γραμμάρια)
150 γραμμάρια μαργαρίνη
Για την κρέμα:
1 κουτάκι σε κονσέρβα Morfat σαντιγι (250 γραμμαρια)
1 σφηνάκι ουίσκι
100 γραμμάρια κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
400 γραμμάρια τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
3 κουταλιές της σούπας κρέμα μπουένο (τη βρήκα χύμα σε κατάστημα που πουλά ξηρούς καρπούς)
5 συσκευασίες Kinder bueno
Για το γλάσο σοκολάτας:
200 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομματάκια
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Εκτέλεση:
Θρυματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα ρίχνουμε στη φόρμα για cheesecake με αποσπώμενη βάση γυρω στα 20 με 22 cm. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη ρίχνουμε στα μπισκότα, ενώ ανακατεύουμε καλά, ώστε να πάει σε όλα τα μπισκότα. Με ένα κουτάλι της σούπας ισιώνουμε και πιέζουμε τη βάση. Τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη σαντιγί με το ουίσκι. Σε ένα άλλο μπολ με το μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη να αφρατέψει για 2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα μπουένο και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1 λεπτό, για να ενσωματωθεί με το μείγμα μας. Ανακατεύουμε τη σαντιγί με το μείγμα της κρέμας και το ρίχνουμε πάνω απ τη μπισκοτένια βάση μας, ενω μέσα ρίχνουμε κομματάκια kinder bueno. Ισιώνουμε και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά του γλάσου σε μια κούπα και τη βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά (εναλλακτικά λιώνουμε με τη διαδικασία του μπεν μαρί) και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γλάσσο πάνω απο το cheececake, στολίζουμε με τα υπόλοιπα κομματάκια kinder bueno και το βάζουμε στο ψυγείο.
Κρέμα μπουένο?Υπάρχει τέτοιο πράγμα? Μου τράβηξες την προσοχή φιλενάδα. Το cheesecake πάντως είναι απίθανο!Τέλειο, τέλειο!!Κομμάτι έχω?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Αριάδνη !
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι λίγο βαρύ για μένα :-) αλλά μου αρέσει που στο γλάσο χρησιμοποίησες μέλι !!
Κρέμα μπουένο δεν ξέρω αν θα βρω πουθενά, αλλά αυτό που παρουσίασες είναι WOW!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο φαίνεται! ΄Γεια στα χεράκια σου!
Φιλί γλυκό!
Πεθαίνω για cheesecake και πόσο μάλλον για cheesecake με σοκολάτα! Αμαρτία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈντάξει λατρεύω bueno και θα το φτιάξω σίγουρα. Αν βάλω λικέρ αντί για ουίσκι θα έχει θέμα? Γιατί ουίσκι σπίτι μου δεν παίζει
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν μπορέσεις πέρασε να παραλάβεις ένα βραβειάκι αν θες http://www.swanocean.gr/2015/09/liebster-award.html
Φιλάκια!
Μαρακι μη βαζεις καθολου τοτε. Εβαλα ουισκι για να "σπασει" την πολυ γλυκα :) σε ευχαριστω πολυ, θα περασω μολις μπω απο το λαπτοπ μου. Τωρα ειμαι απο κινητο 😘
Διαγραφήπω πω πεινασα τωρα
ΑπάντησηΔιαγραφήχιχιχιχ
φιλακια [πολλα
Βρε άτιμο παιδί, πάντα με κάνεις να μου τρέχουν τα σάλια, με αποτέλεσμα να φάω βούτυρο με μέλι, αφού δεν είχα τίποτα πιο κοντινό στη θεϊκή σου πρόταση! Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήcheesecake δυναμίτης!! πολύ νόστιμο φαίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή εβδομάδα!
Δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοια κρέμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ενδιαφέρουσα και λαχταριστή πληροφορία της ημέρας :)
Το cheesecake πρέπει να είναι απίθανο και πολύ πλούσιο σε γεύση!
Φιλιά
Μουρλια! Φανατζομαι δεν εμεινε ουτε για δείγμα χα χα!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
ενταξει...με εστειλες...λατρευω τα bueno και δεν τα ειχα σκεφτει καν σε γλυκο! τελειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπωωωωωω κόλαση σοκολάτας!!!! Μπράβο κοριτσάκι για την συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τις αγαπημένες μας γεύσεις κι αυτή η κρέμα bueno (δεν την ήξερα) θα του δίνει ιδιαίτερη γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Αριάδνη!
Ζ.
pw panagia m ariadni ti mas kaneis vradiatika, twra skotwnw gia gluko!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο γλυκό, μου αρέσει η κρέμα bueno και ακόμα περισσότερο τα kinder bueno!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλό σου βράδυ Αριάδνη!
Τι μου κάνεις απογευματιάτικα και είμαι ορκισμένη γλυκατζού! Φαίνεται λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήMarylooo
από:http://marylooo.blogspot.gr/