Σούπερ ουζομεζές!
Θα χρειαστούμε:
1 ρέγγα
Λίγο ελαιόλαδο
Κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
Ρίγανη
Μπούκουβο
Λίγο ξύδι ή χυμό λεμόνι
Σε ένα καμινετάκι καψαλίζουμε τη ρέγγα για λίγα λεπτά, την οποία έχουμε καρφώσει σε πιρούνα. Μέχρι να μαυρίσει η πετσούλα. Μόλις είναι έτοιμη βγάζουμε τις πετσούλες, το "χαβιάρι" της και τα κόκκαλα. Σε ένα πιάτο αναμειγνύουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το μπούκουβο και το ξύδι ή το λεμόνι με το κρέας του ψαριού.
Το καψάλισμα του ψαριού καλό θα ήταν να γίνει σε εξωτερικό χώρο (αυλή, μπαλκόνι κτλ) γιατί μετά το σπίτι θα μυρίζει για μέρες απο το ψαράκι.
Θα χρειαστούμε:
1 ρέγγα
Λίγο ελαιόλαδο
Κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
Ρίγανη
Μπούκουβο
Λίγο ξύδι ή χυμό λεμόνι
Σε ένα καμινετάκι καψαλίζουμε τη ρέγγα για λίγα λεπτά, την οποία έχουμε καρφώσει σε πιρούνα. Μέχρι να μαυρίσει η πετσούλα. Μόλις είναι έτοιμη βγάζουμε τις πετσούλες, το "χαβιάρι" της και τα κόκκαλα. Σε ένα πιάτο αναμειγνύουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το μπούκουβο και το ξύδι ή το λεμόνι με το κρέας του ψαριού.
Το καψάλισμα του ψαριού καλό θα ήταν να γίνει σε εξωτερικό χώρο (αυλή, μπαλκόνι κτλ) γιατί μετά το σπίτι θα μυρίζει για μέρες απο το ψαράκι.
Τέλειος μεζές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα!! :)
Μεζεδάκι σούπερ μας ετοίμασες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε καλή παρεϊτσα και ουζάκι, τι άλλο θέλουμε!!!
Μμμ, ωραίο φαίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο μεζεδάκι
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλακια ...
Μου τρεχουνε τα σαλια!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειος μεζές για ρακή, ούζο...για οτιδήποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήπερασα να ευχηθω καλημερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήεπεστρεψα στη μπλοκογειτονια αλλα θελω λιγο χρονο να προσαρμοστω!
ευχομαι να περνας ομορφα!
φιλακια πολλα!