Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ρέγγα καπνιστή με κρεμμύδι

Σούπερ ουζομεζές!
Θα χρειαστούμε:

1 ρέγγα
Λίγο ελαιόλαδο
Κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
Ρίγανη
Μπούκουβο
Λίγο ξύδι ή χυμό λεμόνι

Σε ένα καμινετάκι καψαλίζουμε τη ρέγγα για λίγα λεπτά, την οποία έχουμε καρφώσει σε πιρούνα. Μέχρι να μαυρίσει η πετσούλα. Μόλις είναι έτοιμη βγάζουμε τις πετσούλες, το "χαβιάρι" της και τα κόκκαλα. Σε ένα πιάτο αναμειγνύουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το μπούκουβο και το ξύδι ή το λεμόνι με το κρέας του ψαριού.

Το καψάλισμα του ψαριού καλό θα ήταν να γίνει σε εξωτερικό χώρο (αυλή, μπαλκόνι κτλ) γιατί μετά το σπίτι θα μυρίζει για μέρες απο το ψαράκι.

7 σχόλια:

  1. Μεζεδάκι σούπερ μας ετοίμασες!
    Με καλή παρεϊτσα και ουζάκι, τι άλλο θέλουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειος μεζές για ρακή, ούζο...για οτιδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. περασα να ευχηθω καλημερα!
    επεστρεψα στη μπλοκογειτονια αλλα θελω λιγο χρονο να προσαρμοστω!
    ευχομαι να περνας ομορφα!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή