Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015

Μπιφτέκια στο φούρνο με μπέικον

Καλησπέρα σε όλους! Μετά απο ένα μήνα λόγω φόρτου εργασίας επανήλθα με ένα φαγάκι χορταστικό και γευστικό.
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
500 γραμμάρια χοιρινό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Μισό φλυτζανάκι του καφέ ούζο ή τσίπουρο
Φρυγανιά τριμμένη (όση πάρει) εναλλακτικά μπαγιάτικο ψωμί ή βρώμη
Θυμάρι
Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Κόλιανδρο
Ένα αυγό
10 φέτες μπέικον κομμένες σε τετραγωνάκια ή όσες θέλετε

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τους κιμάδες με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το γάλα, το ούζο, το ελαιόλαδο,  το θυμάρι, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και τον κόλιανδρο. Περιμένουμε λίγα λεπτά να "δέσουν" τα αρώματα. Μετά ρίχνουμε το αυγό, τη φρυγανιά, τα κομματάκια μπέικον  και ζυμώνουμε. Σε ένα ταψί απλώνουμε λίγες στάλες ελαιόλαδο, για να μη μας κολλήσουν ή καλύπτουμε με λαδόκολλα και βάζουμε τα μπιφτέκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μία ωρίτσα (ανάλογα με το φούρνο).

11 σχόλια:

  1. Καλοφαγωτο!
    Καλό υπόλοιπο Κυριακής!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και λίγο βαρύ για μένα, τα αρωματικά σου είναι (για άλλη μια φορά) υπέροχα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μας αρέσει... το γεύμα..και το ότι σε ξαναβλέπουμε... μακια!! και καλή μας όρεξη! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωραίο φαγητάκι!!!
    καλή εβδομάδα Αριάδνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μμμμ πολύ νόστιμο!!!!
    Καλή βδομάδα!!!:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διπλή μερίδα για μένα κοπελιααααά!!Χιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χορταστικά και μυρωδάτα με τόσα υλικά! Μου αρέσουν τα μπιφτέκια και πειραματίζομαι συχνά στην παρασκευή τους. Άλλη μία διαφορετική συνταγή λοιπόν. Καλή εβδομάδα Αριάδνη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάρα πολύ νόστιμα μπιφτέκια, μου αρέσει η προσθήκη πολλών μυρωδικών, αλλά και το μπέικον που πρέπει να τα απογειώνει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Thank you for the very nice recipe. This is perfect summer food for me!
    Happy days
    Elisabeth

    ΑπάντησηΔιαγραφή