Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Νηστίσιμα "κεφτεδάκια" από φάβα

Μια διαφορετική πρόταση, τραγανά vegan "κεφτεδάκια" !
Υλικά:

250 γραμμάρια φάβα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή στο multi
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπερι
Αποξηραμένο κόλιανδρο
Κάρυ
Κύμινο
Αποξηραμένο ή φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του νερού αλεύρι (ίσως χρειαστεί κ λίγο παραπάνω)
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μουστάρδα για τη διακόσμηση


Βράζουμε τη φάβα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις κρυώσει ελαφρώς την τοποθετούμε σε μπολ. Σε τηγάνι σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και έπειτα το ενσωματώνουμε στη μαγειρεμένη φάβα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο, κάρυ, κύμινο, δυόσμο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μετά ρίχνουμε τη φρυγανιά και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι. Σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά στο ψυγείο να κρυώσουν. Μόλις ζεσταθεί το ηλιέλαιο τηγανίζουμε απο όλες τις πλευρές τα "κεφτεδάκια"  και μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και μουστάρδα.


5 σχόλια:

  1. Μμμ δεν τα έχω φτιάξει ποτέ! Στα υπόψιν!Φαίνονται πεντανόστιμα
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω, πρέπει να είναι τέλεια!
    Και με κάνα θαλασσινό από δίπλα ε;
    Καλησπερούδια και πολλά φιλιά σεφ! ;) ✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμμμμμμμμμμμμ!
    Φαίνονται νόστιμα!!!!!
    Κι έτσι όπως πεινάω τώρα, στείλε μου μια μερίδα!!!!
    Καλή Ανάσταση!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φανταστικά μου φαίνονται! Πολύ ωραίες οι φωτο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι πρωτότυπη ιδέα! Φαίνονται πεντανόστιμα!!
    Καλό Πάσχα με υγεία και ευτυχία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή