Μια διαφορετική πρόταση, τραγανά vegan "κεφτεδάκια" !
Υλικά:
250 γραμμάρια φάβα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή στο multi
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπερι
Αποξηραμένο κόλιανδρο
Κάρυ
Κύμινο
Αποξηραμένο ή φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του νερού αλεύρι (ίσως χρειαστεί κ λίγο παραπάνω)
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μουστάρδα για τη διακόσμηση
Βράζουμε τη φάβα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις κρυώσει ελαφρώς την τοποθετούμε σε μπολ. Σε τηγάνι σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και έπειτα το ενσωματώνουμε στη μαγειρεμένη φάβα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο, κάρυ, κύμινο, δυόσμο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μετά ρίχνουμε τη φρυγανιά και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι. Σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά στο ψυγείο να κρυώσουν. Μόλις ζεσταθεί το ηλιέλαιο τηγανίζουμε απο όλες τις πλευρές τα "κεφτεδάκια" και μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και μουστάρδα.
Υλικά:
250 γραμμάρια φάβα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή στο multi
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπερι
Αποξηραμένο κόλιανδρο
Κάρυ
Κύμινο
Αποξηραμένο ή φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του νερού αλεύρι (ίσως χρειαστεί κ λίγο παραπάνω)
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μουστάρδα για τη διακόσμηση
Βράζουμε τη φάβα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις κρυώσει ελαφρώς την τοποθετούμε σε μπολ. Σε τηγάνι σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και έπειτα το ενσωματώνουμε στη μαγειρεμένη φάβα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο, κάρυ, κύμινο, δυόσμο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μετά ρίχνουμε τη φρυγανιά και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι. Σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά στο ψυγείο να κρυώσουν. Μόλις ζεσταθεί το ηλιέλαιο τηγανίζουμε απο όλες τις πλευρές τα "κεφτεδάκια" και μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και μουστάρδα.
Μμμ δεν τα έχω φτιάξει ποτέ! Στα υπόψιν!Φαίνονται πεντανόστιμα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ
Πω πω, πρέπει να είναι τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με κάνα θαλασσινό από δίπλα ε;
Καλησπερούδια και πολλά φιλιά σεφ! ;) ✿
Μμμμμμμμμμμμμμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται νόστιμα!!!!!
Κι έτσι όπως πεινάω τώρα, στείλε μου μια μερίδα!!!!
Καλή Ανάσταση!!1
Φανταστικά μου φαίνονται! Πολύ ωραίες οι φωτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Τι πρωτότυπη ιδέα! Φαίνονται πεντανόστιμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα με υγεία και ευτυχία :)
Μπορεί η νηστεία να τελείωσε αλλά εγώ θα τα έτρωγα ευχαρίστως! Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη! Και του χρόνου να είμαστε καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το πεντανόστιμο φαγητό θα το κάνω στο φούρνο αντί στο τηγάνι!Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφή