Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018

Siniyeh από το Ισραήλ


Το Siniyeh είναι ένα παραδοσιακό πιάτο από το Ισραήλ , το οποίο έχει πολλές παραλλαγές. Αποτελείται από αρνίσιο κιμά ζυμωμένο με μυρωδικά και μπαχαρικά επικαλυμμένο με ένα μείγμα απο ταχίνι.
Υλικά για 4 άτομα για ταψάκι με διάμετρο 20-22 cm:

500 γραμμάρια αρνίσιο κιμά
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
Μισό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
Λιγότερο απο μισό κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη

150 γραμμάρια ταχίνι
300-400 γραμμάρια νερό
Χυμό απο 1 λεμόνι
Αλάτι
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τον κιμά με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, την κανέλλα, το κάρδαμο, το αλάτι και το πιπέρι. Λαδώνουμε καλά όλο το ταψί με το ελαιόλαδο και απλώνουμε από πάνω τον αρωματικό κιμά.. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 30'.
Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το ταχίνι, με το νερό, το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Αν το μείγμα σας φαίνεται πολύ παχύρρευστο, αραιώστε το με λίγο ακόμη νερό. Μόλις ψηθεί ο κιμάς, τον βγάζουμε από το φούρνο, περιχύνουμε με το μείγμα απο ταχίνι, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κουκουνάρι και ψήνουμε για ακόμη 15'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου