Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Τρυφερές χοιρινές μπουκιές με καπνιστό τυρί Βερμίου και γραβιέρα Νάξου σε πουγκί, μαζί με ζεστή πατατοσαλάτα

Τρυφερές χοιρινές μπουκιές με καπνιστό τυρί Βερμίου και γραβιέρα Νάξου σε πουγκί, μαζί με ζεστή πατατοσαλάτα
Υλικά για 4 άτομα:

1 κιλό χοιρινή σπάλα ή λαιμό κομμένη σε μεγάλους κύβους
Ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
1 ντομάτα κομμένη σε τέσσερις χοντρές φέτες
100 γραμμάρια καπνιστό τυρί Βερμίου σε κύβους
100 γραμμάρια γραβιέρα Νάξου σε κύβους
4 κομμάτια λαδόκολλα
1 σπάγκο
1 ποτήρι του κρασιού νερό για το ταψί

Για την πατατοσαλάτα:
600 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 πιπεριά Φλωρίνης κέρατο καθαρισμένη και κομμένη σε λωρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμό απο 1 λεμόνι
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Σε ένα μπολ βάζουμε το χοιρινό, μαζί με λιγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι,το σκόρδο και ανακατεύουμε. Σε κάθε λαδόκολλα βάζουμε απο 2 χούφτες περίπου χοιρινό, απο 1 ροδέλα ντομάτα σε κάθε λαδόκολλα και μοιράζουμε ισόποσα και το τυρί και τη γραβιέρα σε κάθε μερίδα. Τυλίγουμε και κλείνουμε με σπάγκο. Σε ένα ταψι βάζουμε τα πουγκάκια και προσθέτουμε λίγο νερό. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στον αέρα για 2 ώρες περίπου στους 200oC.

Για την πατατοσαλάτα:
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίζουμε. Σε μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες, με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι,, το χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι,τις πιπεριές Φλωρίνης και το μαϊντανό.

Γευστικό γιορτινό και όχι μόνο πιάτο!

2 σχόλια:

  1. Όντως πολύ ωραίο πιάτο (και) για τις γιορτές!
    Νιαμ νιαμ (αυτό είχα να δηλώσω μόνο!) Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται πεντανόστιμο!
    Και από χρώμα...σκίζει!!!
    ;-)
    'Γεια στα χεράκια σου, κούκλα μου!
    ΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά! Καλό βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή