Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Αλμυρή πίτα από κανταΐφι, καπνιστό τυρί και καπνιστό μπέικον



Καλή χρονιά με υγεία και όμορφες στιγμές για όλους! Η πρώτη συνταγή για το 2021, είναι ξεχωριστή, αρωματική και χορταστική!

Υλικά:

200 γραμμάρια καπνιστό τυρί τριμμένο
400 γραμμάρια φέτα τριμμένη
200 γραμμάρια gouda τριμμένο
200 γραμμάρια καπνιστό μπέικον σε κυβακια
400 γρ κρέμα γάλακτος
2 αυγά
500 γραμμάρια κανταΐφι
250 γραμμάρια βούτυρο
Αλατι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αποξηραμένο κόλιανδρο
Μοσχοκάρυδο σε σκόνη



Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τριμμένα τυριά (καπνιστό, φέτα,gouda) το μπέικον, το πιπέρι και τον αποξηραμένο κόλιανδρο.



Ξάνουμε το κανταΐφι να γίνει αφράτο και αφράτο. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια από ένα ορθογώνιο μικρό γυάλινο πυρέξ και τοποθετούμε μια στρώση κανταΐφι. 

Απλώνουμε τη γέμιση με τα τυριά και το μπεικον. Καλύπτουμε τη γέμιση με το υπόλοιπο κανταΐφι. Από πάνω περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιανδρο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με το σύρμα (φουέ).

Στη συνέχεια περιχύνουμε την επιφάνεια της πίτας με το μείγμα, με μια κουτάλα και πατάμε το νοτισμένο κανταΐφι για να απορροφήσει την υγρασία. 
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, στις αντιστάσεις (πάνω κάτω) για 30'. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ακόμη 30'. Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Tip: Ο χρόνος ψησίματος ίσως διαφέρει λίγο από φούρνο σε φούρνο. Άλλοι είναι πιο δυνατοί και άλλοι πιο αδύναμοι.



1 σχόλιο:

  1. ❤Ειχα πολύ καιρό να περάσω απο την αγαπημένη μπλοκογειτονιά μας.Ειδα φως και είπα ν αφησω ευχες για ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία στο σπιτικο σου.❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή